Spa-stemning med agurkevand

Agurkevand er lækkert forfriskende og en rigtig spa-klassiker. Det er som bekendt sundt at drikke rigeligt med væske således, at kroppen har den mængde vand som er nødvendigt for at virke optimalt og b.l.a. komme af med affaldsstofferne

Naturligt vitaminvand

Ved at tilføje agurk, men også andet frugt og grønt til dit vand, får du ligeledes en masse gode vitaminer og mineraler.  Da vitaminerne kommer fra frisk frugt og grønt optages vitaminerne lettere og bedre i kroppen, end hvis du valgte en flaske vitamin-vand fra supermarkedet.

Sænker blodtrykket og styrker muskelfibrene

Agurk er rigt på kalium hvilket er godt for blodtrykket, da det hjælper med at udskille salt fra kroppen gennem urinen. Kalium hjælper ligeledes med til at gøre blodårerne mere smidige, på denne måde hjælper kalium med til at sænke blodtrykket.

Agurk indeholder desuden silica, hvilket er godt for huden,  men det hjælper også muskelfibrene med at holde sig sunde, hvorfor det er ekstra godt at indtage når du styrketræner.

Du  kan tilføje frugt, grønt og krydderurter til  agurkevandet alt efter hvad du kan lide og har i køleskabet. Her et par opskrifter du kan følge eller lade dig inspirere af.

Augurkevand med citron og mint

Agurk og citron passer godt sammen og frisk mynte giver en frisk og kølende effekt. Citron og mynte giver dig en masse C vitamin, og myten giver ligeledes vigtige mineraler som kalcium og magnesium.

Det skal du bruge:

  • 2 L vand
  • 1 citron, skåret i skiver
  • 1 lille agurk, skåret i skiver
  • 1 håndfyld friske mynte-blade
  • Isterninger

Fyld en kande med 2 L vand og tilføj citron, agurk og mynte bladene. Lad det trække i køleskabet i mindst 2 timer eller op til 24 timer. Serveres med isterninger i.

Agurkevand kan holde sig i købeskabet op til 2 døgn.

Augurke-jordbærvand

Denne blanding er ekstra sommerlig og forfriskende takket være de søde jordbær.

Det skal du bruge:

  • 2 L vand
  • 1/2 citron, skåret i tynde skiver
  • 1/2 agurk, skåret i tynde skiver
  • 3 jordbær, renset og skåret i tynde skiver
  • En håndfuld frisk basilikum eller mynte

Placer citron, agurk, jordbær og krydderurten i en kande og tilføj de 2 L vand. Lad det trække i 6-8 timer. 

Agurkevand kan holde sig i købeskabet op til 2 døgn.

Be the first to comment

Leave a Reply