Anmeldelse: Læsø kur

Wellness og afstresning på Læsø

Hjemme spa er skønt, men nogen gange er det tiltrængt med tur i “rigtigt” spa. En varm september-lørdag valgte min mand og jeg derfor at tage til Læsø for at besøge Læsø Kur.

Færgen havde afgang kl. 7.50 fra Frederikshavn, så det var rart at morgenmaden var inkluderet, i den pakkeløsning vi havde købt. De 90 min på færgen gik hurtigt med at drikke kaffe og kigge i tourist-bladet for, at finde inspiration til hvad vi ellers skulle lave på Læsø.

Noget af det første man ser når færgen lægger til på Læsø, er det karakteristiske kirketårn med glastag. Vesterø havnekirke er blevet ombygget til Læsø kur og det imponerende resultat gør det let at finde sin destination. 5 min. gang fra færgen, lettere bliver det vist ikke.

laesoe_kur_paa_afstand_550x292

 

 

 

Det første indtryk

Man bliver mødt af det sødeste storsmilende personale, som tålmodigt fortæller og forklarer. Efter at være blevet sat ind i stedets faciliteter, får man udleveret både håndklæder, slåbrok og strømper. Det høje saltindhold gør gulvet ufatteligt glat og man er derfor nødsaget til, at bærer strømper under hele opholdet.

Jeg glemmer i første omgang at ifører mig de udleverede strømper da jeg er i omklædningsrummet, men kommer hurtig i tanker om dem, da jeg er ved at glide efter 2 min. – Okay det passer når de siger er der er glat.

Stedet er rent og pænt og stemningen afslappet og fredfyldt. Børn kommer kun på bestemte familiedage i et afgrænset tidsrum, så der er rig mulighed for rigtig voksen afslapning. Hele dagen har man fri adgang til frisk frugt, grøntsagsstænger og koldt vand.

Havbassinet

Man træder ind i et stort, smukt og stemningsfuldt lokale og bliver mødt af et stort bassin. Dette bassin skal afspejle havet omkring Danmark og indeholder med et saltindhold på 2-3% – næsten det samme som i havet, dog er vandet 27 grader varmt hele året. Her kan man svømme sig et par baner og der er også aqua fitness  på fastlagte dage. Inde i “hulen” i hjørnet af bassinet finder man et boblebad.csm_2014_stort_bassin_laesoe_kur_02_74addad043

Plejende (brunt) saltvand

Bagerst i lokalet finder man de tre saltbade. De er alle opvarmede til 37 grader. To af badene indeholder 12% salt og det tredje hele 30% salt.

Saltvandet stammer fra Rønnerne på Læsø. Saltvandet indgår i første omgang i produktionen af Læsø Salt, hvor det saltholdige grundvand sydes på jernpander over åben ild og krystaliseringen af salt begynder. På et tidspunkt træder de bitre salte frem og produktionen af spisesalt er ikke længere muligt. På grund af fordampningen, indeholder vandet på dette tidspunkt helt op mod 30 % salt og ikke mindre end hele 92 forskellige spormineraler, alger, salte mm. Dette vand er særdeles velegnet til hudpleje og er igennem mange årtier blevet benyttet til behandling af forskellige hudsygdomme.

Læs også: Havsalt som plejeprodukt: 12 gavnlige måder at bruge salt på

Brunt vand – hvorfor egentlig?

Under sydningen af saltvandet udfældes jernmineraler, der farver saltet brunt som rust og derfor er vandet i disse bassiner brunt.behandling_870x269

Saltbad 12%

Vi starter ud med bassinet med 12% salt. Det er en underlig fornemmelse at træde ned i varmt brunt vand, almindeligvis ville man jo nok undgå at bade i vand som ser sådan ud, men vi kender jo forklaringen, så vi kaster os ud i det alligevel 😉 Man flyder let i vandet og det er dejligt afstressende, at ligge og flyde i det varme vand.

Det prikker i huden efter lidt tid og man fornemmer at der “sker noget godt” – har man nogen rifter, begynder de at svie efter lidt tid, hvorefter man kan gå op og skylle sig under bruseren og give huden en pause.

Saltbad 30%

Efter en skyller under bruseren hopper vi i bassinet med 30% salt. Det er VIRKELIG brunt og det prikker hurtigt i huden. I dette bassin flyder man nærmest lige meget hvilken “stilling” man er i, så vi morer os med at sidde og vende og dreje os i alle mulige underlige stillinger.

Det er ikke længe jeg kan “holde til” at være i bassinet inden det svier for meget, men vi tager mange korte turer i bassinerne henover dagen, så huden kan nyde gavn af det plejende saltvand.

Lille tip: Undgå at barbering samme dag, som du skal i saltbad. Så slipper du for at  små hudafskrabninger og rifter svier i vandet.

Gang i blodomløbet med sauna og koldtvandsbassin

Som ethvert spa/kursted med respekt for sig selv, har Læsø Kur selvfølgelig også saunaer med dertil hørende koldtvandsbassin. Det kolde gys sætter gang i blodomløbet  og produktionen endorfiner, så det kan anbefales at gå en tur i saunaen skiftevis med en tur i koldtvandsbassinet. Der er desuden mulighed for at tilkøbe billet til saunagus.

Dybderens og peeling i dampbadene

Herefter var det tid til en tur i dampbad. Der er både et afslappende med lavendel og et opkvikkende med eukalyptus, alt efter hvad man er til. Vi prøvede begge og favoritten var eukalyptus. Dampbadet åbner hudens pore og hjælper derved med at rense disse. I dampbadet står en stor spand med Læsø Salt, så man kunne peele huden i dette – virkelig lækkert.

ansigtsbehandling

Test: Afslappende ansigtsbehandling

Dernæst var det tid til at teste en behandling. Jeg fik en afslappende ansigtsbehandling som varede 25 min. og kostede 350 kr. Man fik selv valgtet mellem to hudpleje serier: Nordic Amber, som indeholder rav eller den Thailandske serie fra Panpuri. Valget faldt på den sidste.

Jeg blev pakket godt ind i håndklæder og et tæppe, hvorefter behandlingen startede med et varmt ansigtskompres. Kluden blev brugt til at vifte koldt luft på huden, hvorefter kluden blev dyppet i varmt vand og igen placeret på ansigtet. Dette blev gentaget flere gange – simpelthen så behageligt, jeg bliver helt salig bare af at tænke på det 😀

Huden blev renset med det velduftende produkt og herefter peelet med en lækker finkornet scrub. Tilslut fik huden en vidunderlig ansigtetsmassage og en lækkert duftende creme.

Behandleren var den samme som havde budt os velkommen tidligere på dagen og hun var stadig lige så sød og smilende. Virkelig en dejlig og afstressende behandling, som får “thumbs up” og en anbefaling herfra.

Frokost: sandwich og bobler

Nu var vi blevet godt sultne og det var tid til frokost. Vi havde som sagt købt en samlet pakkeløsning, hvor der også var en sandwich med i prisen. Har man ikke købt sådan en pakke, skal man huske at bestille sandwichen på forhånd, senest dagen inden.

photo-41

Jeg havde ærligt ikke høje forventninger, da jeg synes at mad i sådan nogle “deals” ofte er lidt kedelig, men endnu engang blev vi positivt overraskede. Sandwichen bestod af en lækker bolle, som lignede en form for snegl – super lækker, salat kylling, bacon og karrydressing. Endnu engang thumbs up herfra. Vi købte en flaske champagne til – det hører sig da til! 😉 Endnu engang var servicen i top. Flasken blev stillet på køl og vi skulle blot komme op til skranken med vores glas og så blev det fyldt med dejlig kold champagne. 

12656_13061391117155

Havudsigt og boblebad i det fri

Da frokosten var indtaget satte vi os ud i det udendørs boblebad og drak resten af champagnen. Udsigten udover havet var vidunderlig. Da vi sad der begyndte vi allerede at planlægge hvornår vi skulle komme igen.

Effekten af saltbadene

Både min mand og jeg har tildens til tør hud og derfor også afskallende hud, vi var derfor spændte på hvilken effekt saltbadende havde på vores hud. Noget af det første vi bemærkede var, at man ikke fik rynket hud selvom man havde opholdt sig i vandet i mange timer – det er som bekendt pga. saltindholdet. Almindeligt vand virker udtørrende på huden, men klorvand som man normalt bader i steder som disse, virker yderligere udtørrende på huden. Det var tydeligt at mærke på huden, at den ikke var udtørret efter besøget.

Min mand har normalt en virkelig tør albue. Ja kun den ene, det er ret underligt. Den er tør og ru som sandpapir og alverdens fugtighedscreme gør ingen forskel. Efter besøget i Læsø Kur var albuen fuldstændig blød, som en babynumse. Det var virkelig imponerende! Effekten varede i lidt over 14 dage – Så vi må hellere snart komme afsted igen og få styr på den albue 😉

lssaltsyderisaltrestlage250ml-961x1000En lille smule Læsø kur med hjem

Vi købte en flaske med Læsø salt – Restlage for  40 kr.

Saltvandet smøres på huden på de udsatte områder og skylles af med vand efter ca. 30 min.

På denne måde kan man få lidt af den gavnlige effekt fra saltbadene på Læsø Kur, hjemme hos sig selv.

Tip: Jeg bruger saltlagen til at blande i kaolin ler, hvilket giver en fremragende dybderensende ansigtsmaske.

Entre og Pakketilbud

Entreprisen er 275 kr. og inkl. håndklæder og morgenkåbe, hvilket må siges at være en overkommelig pris. Færgen koster 50 kr. pr. vej pr voksen, igen en overkommelig pris.

Det er lige nu muligt at købe en pakkeløsning for 500 kr. pr. person som inkludere:

  • Entre
  • Færge tur/retur
  • Morgenmad på færgen
  • Sandwich
  • Kaffe og kage på færgen hjem

Tilbuddet gælder indtil d. 18 december 2016. Du finder tilbuddet HER

Gaveide: Giv en tur på Læsø Kur i gave

En tur på Læsø Kur er en oplagt gave, som helt klart vil vække begejstring, ligegyldigt om du giver den til din kæreste, mor/far eller ven/veninde – Måske er du heldig at være den som blive inviteret med 😉

Gavekortet kan købes HER og inkluderer:

  • Entre for 2 personer
  • 2 x Frokost sandwich

Ideer til hvad man ellers kan lave mens man er på Læsø

Vi var heldige med vejret, så vi lejede et par cykler og cyklede ud til saltsyderiet inden vi tog i Læsø kur og efter besøget på Læsø kur cyklede vi ud til Læsø Bryghus, det kan klart anbefales!