Guide: Sådan renser du huden i dybden med damp

En dampbehandling er et virkelig effektivt middel mod acne og problemer med urenheder og hudorme. Ved at tilføje en æterisk olie til vandet, får du det optimale ud af dampen og virkelig renset huden i dybden, på en skånsom måde. Der findes også æteriske olier til andre hudtyper og dampbehandlingen kan desuden foretages inden du påfører en ansigtsmaske eller eksfolierer ansigtet. Dampbehandlingen åbner porerne og øger blodcirkulationen og gør på den måde huden klar til at optage masken. Du kan købe forskellige æteriske olier HER

Se også: Spa-stemning med aromaterapi 

Fremgangsmåde til en ansigts dampbehandling:

dampbad

  1. Forbered din gryde med kogende vand, hav et håndklæde ved siden af gryden.
  2. Tilføj 5-10 dråber af den æteriske olie du har valgt.
  3. Sæt dit stopur til 5 min. Og hold dit ansigt over gryden med varmt vand, med håndklædet placeret over dit hoved.
  4. Hold øjnene lukkede og pas på ikke at komme for tæt på det varme vand. Er dampen fra den æteriske olie for kraftigt, løfter du hovedet indtil den bliver mindre kraftig.
  5. Efter du har dampet dit ansigt i 5 min. duppes ansigtet tørt.  (sæt evt. et stopur)
  6. Påfør derefter en ansigtsmaske eller eksfolier ansigtet, hvis du ønsker dette. Du kan læse om forskellige ansigtmasker og få nogle gode opskrifter her eller du kan læse om forskellige eksfolierings metoder her.
  7. Ønsker du ikke at bruge en ansigtsmaske efterfølgende, lukkes porene med koldt vand eller en skintonic og tilslut påføres en fugtighedscreme.

3 effektive æteriske olier til dampbehandling af ansigtetTea-tree-oil-mod-bumser

Dampbehandling med Tea Tree Oile

Tea tree olie er en af de mest effektive æteriske olier, som behandling mod acne. Den har imponerende antibakterielle egenskaber og kan desuden anvendes mod svamp, ringorm, inficerede sår, vorter og skæl.

Olien kan anvendes i dampbadet, eller direkte på huden, fortyndet med fx. baby olie, følg instruktionerne på flasken.

Kan købes for 49 kr. HERLavendarEssentialOils660

Dampbehandling med Lavendel Olie

Lavendel olie er ligeledes effektiv mod acne. Den har god antibakteriel effekt og modvirker betændelse og hjælper vævet med at hele. Den har desuden en afbalancerende effekt på huden og kan bruges til alle hudtyper.

Kan købes for 44,95 kr. HER

Rose_OilDampbehandling med Rosen Olie

Rosen olie er yderst antiseptisk og meget effektiv til at behandle acne og reducerer desuden stress, som jo også leder til uren hud. Den er fugtgivende og nærende, hvilket gør den effektiv til alle hudtyper.

Kan købes for 89 kr. HER

Dampbehandling med en ansigtssaunaFacial Sauna 3

Bliver du rigtig glad for dampbehandlingen, kan det være en ide, at investerer I et damp apparat ligende dem de har I skønhedssaloner. Dette er en mere behagelige og let måde at udfører behandlingen på. Fremgangsmåden er den samme, den æteriske olie tilføres blot apparatets vandbeholder. Følg de medfølgende instruktioner.

Du kan vælge den klassiske ansigtssauna, hvor hovedet holdes henover apparatet, som ved hjælp af “tragten” sørger for at dampen omslutter hele ansigtet, hvilket desuden gør den særdeles velegenet til afhjælpning af forkølelser, halssmerter eller anden form for luftvejsgener – blot tilfør kamille te, pebermynteolie eller lignende og dampen  virker ekstra slimopløselig, bakteriedræbende og ikke mindst smertelindrene! Bliver dampen for intens, rykker du blot ansigtet væk fra apparatet, så det ikke længere slutter tæt om ansigtet.

Elle by Beurers  laver en kvalitets ansigtssauna hele med 3 års garanti, den kan købes for 399 kr. HER

Originally posted 2013-07-23 14:27:40.

Bedømmelse
[Total: 21 Gennemsnit: 3.4]

Be the first to comment

Leave a Reply