De bedste eksfolieringsmetoder til ansigtet

Copyright: puhhha / 123RF Stock Photo

Denne artikel indeholder reklamelinks

Fordele ved at eksfoliere huden

Eksfoliering af huden, fjerner de døde hudceller. Dette styrker hudens fornyelsesproces og hjælper fugtighedscremen med at trænge dybere ind i huden. Resultatet er en gennemfugtet, blød, jævn hud og en smuk frisk glød. Desuden forhindres stoppede pore, som ellers kan give uren og bumset hud.

Da huden i ansigtet er mere sart end på kroppen, er det nødvendigt at anvende milde eksfolierings typer her. Grove scrubs med korn osv. bør generelt undgås.

Eksfoliering af uren hud eller skadet hud

Anvend ikke en skrubbemaske med grove korn, så som sukker, hvis du har betændte bumser eller sår, da dette vil irriterer og skade huden og i sidste ende forværre problemet. I dette tilfælde er en scrub baseret på havregryn god. Men aller bedst er det, at anvende kemiske peeling produkter dagligt. Dette vil genopbygge huden og afhjælpe årsagen til urenhederne. Læs mere længere nede.

Vi har samlet tre forskellige typer eksfoliering, som er gode til ansigtet.

1. Eksfoliering med skrubbemasker

Skrubbemasken er nok den mest velkendte eksfolierings metode. Skrubbemasker kan købes i et utal af varianter og til alle hudtyper. En anden mulighed er at lave masken selv, du kan finde

Se også: Opskrifter på hjemmelavede ansigtsscrubs

Disse skrubbemasker kan anbefales:

cliniqueClinique 7 Day Scrub Cream

Scrubben indeholder fine korn, som gør, at den ikke er så hård mod huden. Den giver derfor en mild eksfoliering og er velegnet til dagligt brug.

Cremen skrubber de døde hudceller væk og rengører porerne i dybden, så hudens yderste lag fornyes og forstærkes. Resultatet er en ultra blød og frisk hud hvor forekomsten af fine linjer formindskes.

Skrubbecremen er velegnet til alle hudtyper. Du finder masken HER

JorgObé Refreshing Scrub Maskscrub-mask

Scrubben er perfekt til fedtet hud. Scrubben indeholder små peelingkorn, som nænsomt fjerner døde hudceller og tilstoppede porer. Mineralet zink og kaolin-ler modvirker fremkomsten af fedtet og uren hud og har en bakteriedræbende effekt. Planteekstrakter fra kamille forebygger hudirritation og har en fugtighedsbevarende virkning. Huden efterlades ren, blød og med en opfriskende følelse.

Produktet er både en scrub og en ansigtsmaske i en og scrubben skal derfor blive siddende på huden 10-15 min. til den er tør for, at huden kan få det optimale ud at de rensende ingredienser. Anvendes 2-3 gange om ugen. Du finder masken HER

Sådan anvendes en skrubbemaskeneutrogena-facial-scrub-300

 1. Først fjernes makeuprester med makeupfjerner
 2. Skyl ansigtet i varmt vand, for at åbne porrerne.
 3. Massér derefter scrubben ind i ansigtet, med cirkelbevægelser.
 4. Scrubben vaskes derefter af med lunket vand
 5. Porrene lukkes til slut af med enten helt koldt vand eller skin tonic og smøres med fugtighedscreme.

2. Eksfoliering med kemisk peeling

En anden mulighed er, at anvende daglig kemisk peeling, i form af creme eller gel indeholdende syre. Du kan også anvende en eksfolierende cleanser med syrer, to-tre gange om ugen eller en kurbehandling én gang om ugen.  Fordelen ved en kemisk peeling er, at den er skånsom men effektiv.

Fordele ved kemisk peeling

Visse hudproblemer så som hudorme, kræver kemisk peeling for at blive løst. Sorte hudorme opstår, når huden producerer for meget fedt, som samler sig med døde hudceller og sætter sig som små propper i porerne, hvor de oxiderer og bliver sorte. Du kan ikke eksfoliere dem væk mekanisk med almindelig skrubbecreme, dertil sidder de for dybt. Der skal kemisk eksfoliering til.

Små og fine rynker mindskes, porer kan trække sig lidt sammen og små pigmentujævnheder kan jævnes ud. Indkapslet fedt i huden tømmes lettere ud efter syre behandling og bidrager dermed til en dybderensning samt en forebyggelse af acne. En fedtet hud bliver på denne måde mindre fed.

Syren nedbryder døde hudceller på hudens ydre. Man får på denne måde en dybde-rensende samt en foryngende effekt, som gør huden gennemskinnelig og giver mere glans. Samtidig med at de yderste hudceller nedbrydes, fremskyndes hudens naturlige foryngelse nedefra og resulterer i en yngre og friskere hud.

Hvad er kemisk peeling?

acidDe mest kendte og gennemstestede er AHA og BHA. AHA syren består som regel af en frugtsyre (glycolsyre) eller mælkesyrer (lactic acid), mens BHA er salicsylsyre.

Det kan måske lyde afskrækkende, hvis du ikke før har hørt om disse syrer. Men bare rolig du ender ikke som et råt stykke kød, som Samantha gjorde i “Sex And The City”, så skrappe er de cremer, man køber til hjemmebrug slet ikke.

Denne eksfolieringstype er faktisk både effektiv og skånsom og kan derfor anvendes op til 1-2 gange om dagen. Men vær dog stadig opmærksom på at undgå overdrivelse og hold øje med tegnene på over-eksfoliering, som er; Rødme, røde pletter, irritation og tørhed.

Husk solcreme

Anvender du disse syrer, er det dog ekstra vigtigt at anvende solcreme, når du opholder dig i solen og dagcreme med SPF til hverdag. Den nye hud, er mere følsom overfor solensstråler.

Se også: Guide til solcreme

AHA- eller BHA-syre

Forskellen på AHA og BHA er, at  AHA kun eksfolierer på overfladen af huden, mens BHA trænger igennem olie og derved eksfoliere nede i porerne. Som hovedregel siger man at folk med fedtet hud og tendens til bumser, har bedst af BHA-syre, mens folk med ujævn hud og solskader får bedst resultater med AHA-syre. Der kan dog sagtens være tilfælde, hvor det er omvendt. Her må man prøve sig frem og se hvad man bedst kan lide.ph-skala

AHA-syre fungerer bedst, hvis den har en procent mellem 4 og 10. Mens BHA fungere bedst mellem 0,5–2 %.

Både AHA og BHA syre skal have en PH værdi mellem 3–4 for at kunne virke efter hensigten. Kommer PH-værdien under 3, er der store chancer for, at produktet vil irritere huden. Kommer PH-værdien derimod over 4, begynder syren at miste sin kraft og produktet bliver virknings løst.

Desværre er producenten ikke forpligtet til at oplyse PH-værdien og det kan derfor være svært, at overskue som forbruger, hvilket produkt man skal vælge.

Valg af peeling-produkt

AHA-syre fungerer bedst, hvis den har en procent mellem 4 og 10. Mens BHA fungere bedst mellem 0,5–2 %. Både AHA og BHA syre skal have en PH værdi mellem 3–4 for at kunne virke efter hensigten. Kommer PH-værdien under 3, er der store chancer for, at produktet vil irritere huden. Kommer PH-værdien derimod over 4, begynder syren at miste sin kraft og produktet bliver virknings løst.

Desværre er producenten ikke forpligtet til at oplyse PH-værdien og det kan derfor være svært, at overskue som forbruger, hvilket produkt man skal vælge. Nedestående produkter opfylder kravende og er derfor yderst virksomme og effektive.

Serum med AHA-syre

mdMD Formulations, Continuous Renewal Serum All Skin Types,  er et serum til dagligt brug, som er med til at fornye huden. Den har en let konsistens, og kan bruges til alle hudtyper, men er specielt god til en fedtet og kombineret hud.

Dette er et effektivt produkt, da PH-værdien er som den skal være og indeholdet af AHA er ca. 12%.

Produktet skal lægges på, efter du har renset huden, i din foretrukne ansigtsrens.
Det skal smøres godt ind i huden, som en almindelig fugtighedscreme og det skal ikke vaskes af. Derefter påføres dit almindelige fortrukne fugtigheds produkt. Du finder serummet HER

Dybdegående eksfoliering med en frugtsyre kurbehandling

muradMurad har lavet en fuldstændig suveræn 4-ugers (AHA)frugtsyre kurbehandling. Den hedder  Murad Intensive Resurfacing Peel og består af 4 flasker x 5 ml. En til hver behandling, flaskerne kan dog strækkes så man har til flere gange, hvilket man får lyst til da produktet er så fantastisk godt, men desværre også relativt dyrt. En kur koster 450 kr. men er alle pengene værd og det er billigt i forhold til, hvad 4 frugtsyre peelinger koster, hos en kosmetolog. Resultat kan helt sikkert måle sig, med professionelle behandlinger.

Produktet eksfolierer og stimulerer cellefornyelsen samt kollagen produktionen. Huden efterlades blødere, yngre at se på og med en frisk glød. Solskader bleges og fine rynker reduceres, hvilket gør kuren særligt velegnet til moden hud. Uren og tør hud vil dog ligeledes have gavn af produktet, da den genopretter balancen i huden.

Produktet skal påføres efter ansigtet er vasket og efterlades på i 10 min. Har du sensitiv hud, skal du nøjes med et par minutter og kan lade det sidde på huden i længere tid, i takt med jo flere gange du har brugt det. Derefter skylles det af med varmt vand. Påfør derefter fugtighedscreme. For det bedste resultat bruges produktet én gang om ugen. Du finder kurbehandlingen HER

Eksfoliering med cleanser indholdende AHA/BHA syrer

scrubMurad Age Reform AHA/BHA Exfoliating Cleanser er et eksfolierende renseprodukt, som fjerner døde hudceller og giver huden nyt liv.

Produktet bort-eksfolierer trist og indkapslede urenheder, samtidig med at tekstur og hudtone forbedres. Da produktet  fjerner de øverste lag triste og tørre hudceller, kan fugten til cellerne virkelig trænge dybt ned i overfladelaget. Produktet styrker bindevævet og hjælper dermed mod slap hud, fine linjer og rynker.

Selvom denne eksfolierende cleanser er lavet til moden hud, er den altså yderst egnet til alle hudtyper. Cleanseren anvendes to til tre gange om ugen og efterfølges af toner og fugtighedscreme. Du finder cleanseren HER

HUSK

Du skal ikke påfører selvbruner lige efter du har brugt et kemisk peeling produkt. Selvbruneren vil blot blive vasket af, næste gang du går i bad.

3. Eksfoliering med vaskeklud

En anden rigtig god (og oven i købet billig) eksfolierings metode til ansigtet er, at anvende en helt almindelige gammeldags vaskeklud. Dette er en helt blid eksfoliering, men stadig effektiv og meget virksom.

Huden bliver skrubbet helt ren i dybden, med de bløde fibre, mens de døde hudceller skånsomt fjernes og huden stimuleres til at forny sig.  Du kan anvende en ansigtsæbe, hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendigt. Du kan finde velejenede sæber, specielt udviklet til ansigtet HER. Denne eksfolieringtype er så blid, at du kan anvende den dagligt.

how-often-wash-washcloth-1Sådan eksfolierer du med en vaskeklud

 1. Fjern først gamle makeuprester med makeupfjerner.
 2. Hvis du vil forkæle din hud ekstra meget, giver du nu dit ansigtet et dampbad, som i sig selv har en udrensende effekt på huden. Du kan læse om hvordan du skaber et lækkert ansigts dampbad HER
 3. Skyl vaskekluden i varmt vand og vrid den hårdt op.
 4. Massér ansigtet i cirkler med kluden.
 5. Luk derefter porene, med koldt vand eller skintonic.
 6. Massér fugtighedscreme ind i huden.

Du kan med fordel påføre en ansigtsmaske mellem trin 4 og 5.

HUSK

Vask kluden ofte. På den måde undgår du at der dannes bakterier i vaskekluden, som giver din hud urenheder.

Hæng kluden til tørre efter brug, hver gang. Dette modvirker ligeledes bakteriedannelse.

Be the first to comment

Leave a Reply