De bedste eksfolieringsmetoder til ansigtet

2. Eksfoliering med kemisk peeling

En anden mulighed er, at anvende daglig kemisk peeling, i form af creme eller gel indeholdende syre. Du kan også anvende en eksfolierende cleanser med syrer, to-tre gange om ugen eller en kurbehandling én gang om ugen.  Fordelen ved en kemisk peeling er, at den er skånsom men effektiv.

Fordele ved kemisk peeling

Visse hudproblemer så som hudorme, kræver kemisk peeling for at blive løst. Sorte hudorme opstår, når huden producerer for meget fedt, som samler sig med døde hudceller og sætter sig som små propper i porerne, hvor de oxiderer og bliver sorte. Du kan ikke eksfoliere dem væk mekanisk med almindelig skrubbecreme, dertil sidder de for dybt. Der skal kemisk eksfoliering til.

Små og fine rynker mindskes, porer kan trække sig lidt sammen og små pigmentujævnheder kan jævnes ud. Indkapslet fedt i huden tømmes lettere ud efter syre behandling og bidrager dermed til en dybderensning samt en forebyggelse af acne. En fedtet hud bliver på denne måde mindre fed.

Syren nedbryder døde hudceller på hudens ydre. Man får på denne måde en dybde-rensende samt en foryngende effekt, som gør huden gennemskinnelig og giver mere glans. Samtidig med at de yderste hudceller nedbrydes, fremskyndes hudens naturlige foryngelse nedefra og resulterer i en yngre og friskere hud.

Hvad er kemisk peeling?

acidDe mest kendte og gennemstestede er AHA og BHA. AHA syren består som regel af en frugtsyre (glycolsyre) eller mælkesyrer (lactic acid), mens BHA er salicsylsyre.

Det kan måske lyde afskrækkende, hvis du ikke før har hørt om disse syrer. Men bare rolig du ender ikke som et råt stykke kød, som Samantha gjorde i “Sex And The City”, så skrappe er de cremer, man køber til hjemmebrug slet ikke.

Denne eksfolieringstype er faktisk både effektiv og skånsom og kan derfor anvendes op til 1-2 gange om dagen. Men vær dog stadig opmærksom på at undgå overdrivelse og hold øje med tegnene på over-eksfoliering, som er; Rødme, røde pletter, irritation og tørhed.

Husk solcreme

Anvender du disse syrer, er det dog ekstra vigtigt at anvende solcreme, når du opholder dig i solen og dagcreme med SPF til hverdag. Den nye hud, er mere følsom overfor solensstråler.

Se også: Guide til solcreme

AHA- eller BHA-syre

Forskellen på AHA og BHA er, at  AHA kun eksfolierer på overfladen af huden, mens BHA trænger igennem olie og derved eksfoliere nede i porerne. Som hovedregel siger man at folk med fedtet hud og tendens til bumser, har bedst af BHA-syre, mens folk med ujævn hud og solskader får bedst resultater med AHA-syre. Der kan dog sagtens være tilfælde, hvor det er omvendt. Her må man prøve sig frem og se hvad man bedst kan lide.ph-skala

AHA-syre fungerer bedst, hvis den har en procent mellem 4 og 10. Mens BHA fungere bedst mellem 0,5–2 %.

Både AHA og BHA syre skal have en PH værdi mellem 3–4 for at kunne virke efter hensigten. Kommer PH-værdien under 3, er der store chancer for, at produktet vil irritere huden. Kommer PH-værdien derimod over 4, begynder syren at miste sin kraft og produktet bliver virknings løst.

Desværre er producenten ikke forpligtet til at oplyse PH-værdien og det kan derfor være svært, at overskue som forbruger, hvilket produkt man skal vælge.

Klik videre til næste side for, at se hvilke kemisk peeling produkter vi anbefaler

Be the first to comment

Leave a Reply