Guide: Sådan fjerner du hår med en epilator

Fordele ved hårfjerning med en epilator

En epilator er en elektrisk maskine, som ved hjælp af et roterende hoved med en masse pincetter, hiver hårene ud med rod. Hårfjerning med en epilator, er nærmest en blanding af barbering og voks – langvarigt resultat, som med voks. Men enkelt og uden besvær, som med barbering.

Epilering har bare det imod sig, at det gør rigtig nas! Ved voks har man smerten overstået i et tág, mens pinen trækkes ud med epilering. Smerten bliver dog meget mindre jo flere gang du har gjort det og som du kan læse længere nede, findes der måder at dulme smerterne på.

braun-65379700-silk-epil-7-7681En epilator er især rigtig god til at fjerne hår under armene med. Det er et lille område, som hurtigt bliver vant til det og der skal derfor ikke mange epileringer til, før det ikke gør særlig ondt længere. Bedst af alt slipper man for de grimme tykke sorte hårstubbe, som skal fjernes hver anden dag, for ikke at kunne anes når du strækker armene op.

Hvor ofte skal man epilere? 

Epilatoren hiver som sagt hårene ud med rod ligesom voks og giver derfor et længere varende resultat. Hvor ofte du skal epilerer kommer an på hvor hurtigt dine hår gror og hvor i cyklussen hårene var, da du epilerede. Begyndere skal helst epilerer mindst hver fjerde aften.  epilatorhovedHårene vokser dog i forskellige væktscykluser, derfor kan der forekomme nye hår, kort efter epileringen.

Der er to fordele ved at epilere ofte

  • Det gør mindre ondt, da kortere hår er mindre smertefulde at epilere og huden bliver vant til behandlingen.
  • Din hårvækst bliver mindre jo flere gange du har epileret, når du har gjort det længe kan der gå op til en måned imellem.

Sådan kommer du igang med at fjerne hår med epilator

Bedst effekt opnås, når håret fjernes i vækstfasen.
Bedst effekt opnås, når håret fjernes i vækstfasen.

En god måde, at komme igang med epilering på er, at barberer området en dag eller to før, du vil epilere, alt efter hvor hurtigt dine hår gror. På den måde er hårene helt korte og det er dermed mindre smertefuldt. 

Hårene har som sagt hver sin vækstcyklus og alle hårene vil derfor ikke være vokset ud efter to dage. Det gør projektet lidt mindre og  du  fortsætter blot med at epilere dagligt eller efter behov – med tiden vil der gå længere og længere imellem du skal epilere.

 

Klik videre til næste side for, at se hvordan du fjerner hår med en epilator

Bedømmelse
[Total: 79 Gennemsnit: 3.4]

Be the first to comment

Leave a Reply