Guide: Sådan fjerner du hår med en epilator

2. Sådan bruges en epilator

 • Hjælp hårene med at stå op, ved at børste dem imod  groretning inden epilering og brug hånden til at strække huden ud med,  mens du epilerer med den anden hånd.
 • Påfør babypudder, kartoffelmel eller lignende på huden, for at få epilatoren til at glide nemmere.
 • Epilatoren skal holdes i en 90 graders vinkel og helt tæt mod huden.
 • epilatorBevæg apparatet i hårenes groretning, så hårene bliver hevet ud så lige som muligt. Undgå at bevæge apparatet imod hårenes groretning, da hårstrået vil bøje og nemt kan knække under hudens overflade, da huden er trukket tilbage. Mange instruktioner råder til, at man skal epilere imod hårenes groretning og det kan også være en hurtigere metode –  men det resultere altså let i mange indgroede hår. Sørger du for at hårene er korte, så de lettere kan stå, samt følger ovenstående råd for at få dem til at stå op, skulle det ikke være langsommeligt at epilere med hårenes groretning.
 • Epilator-02Ændrer hastigheden på rotationen for, at matche tykheden af hårene. Hårene på underbenene kræver den hurtige hastighed, mens de fine hår på låret eller armene, kan fjernes med den  langsommere hastighed.
 • Når du epilerer benene er det praktisk, at sidde på én stol og hvile benene på en anden stol, som står foran dig.
 • Bøj armene opad for at epilere albuerne. Det kan være lidt svært at epilere bagsiden af armene og benene, brug den anden hånd til at føle efter om alle hårene er fjernet og tjek efter med et spejl.

Hvis du ender op med små stubbe, skal du ikke give op. Eksfolier jævnligt og epiler igen – Du får et mere tæt og fint resultat jo flere gange du har epileret.

avTips til smertelindring

 1. Undgå hårfjerning med epilator mens du har menstruation  – Det gør mere ondt da huden er ekstra følsom.
 2. Begynd med de mindre smertefulde områder – For de fleste kvinder er det forsiden af underbenene. Når du når til de mere smertefulde områder, vil du føle mindre smerte, da din smertetærskel stiger
 3. Brug en ispose til at berolige huden – Den afhjælper en stor del af smerten samt rødme. Isposen skal fryses to timer før brug. Tør huden godt inden du epilerer igen, påfør evt. talkum.
 4. Lad ikke hårene blive for lange – Det gør mindre ondt at fjerne korte hår. Er hårene lange kan du barberer dem af en dag eller to inden du epilerer.
 5. Brug en bedøvende creme til at tage toppen af smerten. påføres 30-45 min. inden voksningen

 

Klik videre til næste side for, at se hvordan du undgår indgroede hår efter epilering

Originally posted 2013-07-23 14:24:44.

Bedømmelse
[Total: 75 Gennemsnit: 3.5]

Be the first to comment

Leave a Reply