Guide: Sådan får du billigt rettet tænder hjemmefra

Copyright: vvoennyy / 123RF Stock Photo

Har du skæve tænder og et ønske om at få dem rettet, ved du sikkert også er det kan være en dyr affære. Selvom der de seneste år er vundet billigere alternativer frem så som Invisalign og Inman aligner koster det stadig i omegnen af 20.000-30.000 alt efter hvor skæve tænderne er. Heldigvis er der nu et nyt alternativ: Teledentistry.

Når du vælger denne løsning kommunikere du med din tandlæge over email og ved hjælp af billeder. Du får tilsendt et kit til selv at tage aftrykkene af tænderne, som du herefter sender tilbage og en 3D model af det forventede resultat bliver fremstillet, således at du kan tage stilling til om du vil fortsætte behandlingen. Vælger du behandlingen får du herefter løbende tilsendt de gennemsigtige bøjler og blive fulgt af din tandlæge, som justere behandlingen efter behov.  Denne løsning koster 1500 €, hvilket i skrivende stund svarer til ca. 11.170 kr. – For både over og undermund! Firmaet hedder Straight Teeht Direct og du finder deres hjemmeside HER

Dette lyder måske for godt til at være sandt, men det er det virkelig ikke. Straight teeth direct har vundet awarden “Best innovater 2018” til Future Healthcare Exhibition & Conference i London og firmaet har 5 stjerner på trustpilot og massevis af tilfredse kunder på deres sociale medier. De garantere desuden ligere tænder – ellers får du pengene tilbage, så her er altså tale om et yderst seriøst og kompetent firma.

Se mig fortælle om behandlingen og tage aftryk af mine tænder

Jeg har selv lige indsendt mine tandaftryk og vil løbende fortælle om mine erfaringer med behandlingen.

For at kunne få rettet tænder med Straight teeth direct skal du:

 • Have adresse i europa
 • Være over 16 år
 • Kunne læse og forstå engelske instruktioner
 • Have været ved tandlæge inden for de seneste 6 måneder og ikke have nogen tandkødssygdomme, huller i tænderne, problemer med kæberne eller løse tænder.
 • Alle dine fortænder skal være “dine egne” – du må altså ikke have facader, kroner, implantater eller broer på disse tænder.
 • Have mildt til moderat skæve tænder, mellemrum, en smal bue eller tænder som ikke viser sig nok, når du smiler.

Sådan foregår processen:

 1. Du indsender billeder af dine tænder og svarer på nogle enkelte spørgsmål, således en tandlæge kan vurdere, om dine tænder er egnede til at blive rettet hjemmefra. Dette er naturligvis gratis.
 2. Vurderes dine tænder som egnede, kan du nu bestille en “Smilebox” således at du kan tage aftryk af dine tænder. Dette kit koster 47 € / 350 kr. (Du kan dog få 7 € / 50 kr. i rabat hvis du bruger denne rabatkode: 7cd0b81540)
 • Du skal tage 3 aftryk af overmunden og 3 af undermunden. Når du har taget det første sæt aftryk, skal du tage et billede og sende det til din tandlæge, som vejleder dig hvis du skal gøre noget anderledes, når du tager de næste aftryk. Herefter sendes de 6 aftryk tilbage til tandlægen (portoen er betalt)
 • Du skal ligeledes udfylde et skema omhandlende dine helbredsoplysninger og indsende de seneste røntgenbilleder fra din tandlæge.
 1. Herefter udarbejdes en 3D model af det forventede resultat af behandling og du får en behandlingsplan og bliver oplyst den forventede behandlingstid. Du vælger nu om du ønsker at fortsætte behandlingen eller ej.
 2. Ønsker du behandlingen skal du nu vælge hvordan du ønsker at betale (det hele på engang eller delt op) og du får tilsendt dit første sæt bøjler og et start kit. Du modtager bøjlerne løbende således fremgangen kan overvåges af din tandlæge.
 3. Bøjlerne bruges 22 timer i døgnet, men de er heldigvis gennemsigtige og diskrete, så andre vil ikke bemærke at du har dem på. Der skiftes mellem blød og hård bøjle hver anden uge, dette giver bedre komfort og bedre resultat, da tænderne rettes gradvist. Du vil løbende blive kontaktet af din tandlæge gennem hele processen.
 • Du vil kunne se resultater efter 90 dage! og den gennemsnitlige behandlingstid er 5-9 måneder.

Efter endt behandling får du et sæt bøjler som du skal sove med, således tænderne ikke rykker sig på ny. Disse bøjler er ligeledes med i prisen!

Dette indlæg er IKKE sponsoreret (Ville ellers have været dejligt! :P) men Straight Teeth Direct giver alle deres kunder en rabatkode som de kan dele med deres venner – det er den som jeg har delt med jer, bruger i koden, får jeg et gavekort som tak 🙂 

Be the first to comment

Leave a Reply