Guide: Blød hud med Hammam

Copyright: belchonock / 123RF Stock Photo

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hvad er Hammam?

Hammam/Hamam også kendt som tyrkisk eller marrokansk bad er stort set det samme, valget af produkter er forskellige, men ellers er princippet det samme.  Hammam er det islamiske Mellemøstens traditionelle dampbad og er en variant af det romerske bad.

Hammam ritualet består af et dampbad efterfulgt af en dyb eksfoliering med en kessa, samt en rensende og opfriskende krops og ansigtsmaske med Rhassoul ler.

Silkeblød hud med Hammam11-TURKISH BATH 2

Hammam efterlader din hud blød, frisk og renset i dybden, mens du samtidig bliver afstresset og forkælet.

Dette er virkelig en behandling, som man bør unde sig selv, når man besøger et land med tradition for Hammam. Indtil da, kan du genskabe et Hammam bad hjemme og opnå den samme bløde og glødende hud, som efter en professionel behandling.

Det skal du bruge for, at lave Hammam hjemme:

Vaskeklud

Skal bruges til at vaske rhassoul leren af med. En helt almindelig vaskeklud eller en engangs vaskeklud er glimrende.

Marokkansk myntete

Marokkansk myntete passer perfekt til et Hammam bad. Teen er forfriskende og giver den helt autentiske Hammam stemning. I Marokko er myntete ikke bare en drik. Den er et tegn på gæstfrihed, venskab og tradition. Teen er meget populær og serveres hele dagen, efter hvert måltid og til hver en samtale.

Se også: Opskrift på marokkansk myntete

Rhassoul ler

RhaMoroccan Red Clay - Rødt ler 200 g-500x500ssoul er en mineralrig ler fra Marokko, som findes dybt under Atlas bjergene i Marocco.

Rhassoul har været anvendt som sæbe og lermaske, helt tilbage i det gamle Rom og Egypten, på grund af dets mange gavnlige virkninger:

 • Reducere tør og skallende hud
 • Forbedre hudens elasticitet og tekstur.
 • Afhjælper samtidig urenheder i huden
 • Fjerner overskydende olie, helt nede i de tilstoppede porer.
 • Fjerner døde hudceller og giver derfor en blød og glat hud.

Vi har fundet Marokkansk Rhassoul ler fra “Cosmo Co” HER

soap2Sort sæbe

Sæben er produceret af olivenolie og rester fra olivenfrugterne og har følgende fordele:

 • Passer til alle hudtyper
 • Beskytter og reparerer huden, på grund af sit høje vitamin E indhold.
 • Renser i dybden.
 • Virker let eksfolierende, samt fugter huden.

Huden efterlades silkeblød, med en frisk og smuk glød. Sæben har en frisk duft af eucalyptus, da der er tilsat eucalyptus blade i sæben.

Vi har fundet en god sort sæbe, fra “Cosmo Co” HER

kessa-purple (1)Kessa

En Kessa hanske, er det centrale element i Hammam ritualet. Det er en meget effektiv peeling handske, som kan bruges over hele kroppen, dog ikke i ansigtet. Da den er meget effektiv skal den bruges med den sorte sæbe, som beskrevet nedenfor for, at være sikker på ikke at beskadige huden.

Vi har fundet en Kessa handske fra “Cosmo Co” HER

Arganolie

argain-olieArganolien er en planteolie, som presses ud af kernerne fra frugten på argantræet (Argania Spinosa), som vokser vildt i Marokkos ørken.

Arganolie indeholder store mængder antioxidanter i form af E vitamin, som beskytter og reparerer din hud.

“Cosmos Co” argan olie er en 100% ren jomfru argan olie fra Marokko og findes HER

Guide til Hammam hjemme

 1. Start med at tænde for det varme vand og lad det løbe for at fylde badeværelset med damp. Mens du venter på, at badeværelset bliver varmt og fyldt med damp, forbereder du den Marokkanske myntete. Et stort glas isvand er også godt, så du undgår at blive svimmel af varmen og dampen.
 2. Da det ikke er muligt, at lave et helt rigtigt dampbad på badeværelset, må du starte med et varmt brusebad eller karbad. Fugt huden i mindst 10 minutter. Dette gør huden klar til eksfolieringen ved, at bløde huden op og åbne porerne.
 3. Derefter masséres den sorte sæbe ind i huden for, at bløde de døde hudceller og skidt op. Sæben påføres i cirkelbevægelser. Start med ben og arme og slut af med torsoen.
 4. Skyl sæben af med varmt vand.Kessa
 5. Påfør igen den sorte sæbe og skrub nu hude
  n, i en frem-og-tilbage bevægelse, med kessaen. Arbejd fra halsen og ned og  læg godt med kræfter i, dog ikke så meget at det gør ondt.
 6. Vask derefter huden med varmt vand.
 7. Sæt dig på en stol eller lignende og påfør sort sæbe til fødderne og gnid dem med kessaen.
 8. Skyl sæben af, med varmt vand.
 9. Bland Rhassoul leren med vand, så det bliver en tyk masse. Følg instrukserne på pakken. Påfør leren til hele kroppen, ansigtet og håret, hvis du ønsker det.
 10. Lad leren virke i 5 min. mens du nyder din te.
 11. Vask leren af med varmt vand og en vaskeklud.
 12. Vask dit hår med sæbe og balsam, som du plejer.
 13. Mens huden stadig er fugtig, masséres kroppen med Argan oile i cirkulære bevægelser. Stå på et håndklæde, så du ikke glider i olien. Når olien påføres mens huden stadig er våd, bindes fugten til huden, hvilket gør den helt utrolig blød og lækker.
 14. Tør dig med dit største og blødeste håndklæde og slut gerne af med en god fugtighedscreme over hele kroppen. Olie binder, som sagt, vand til huden og huden vil derfor optage fugtighedscremen ekstra godt, efter du har brugt olien.

Be the first to comment

Leave a Reply