Hjemmelavede hårmasker

Copyright: puhhha / 123RF Stock Photo

Denne artikel indeholder reklamelinks

Få sundt hår ved hjælp af hårmasker

Ved at bruge en hårmaske én gang om ugen kan du øge dit hårs sundhed og få dit hår til at se bedre ud i hverdagen, uden du behøver at bruge en masse ekstra tid på at sætte det. Ved at sørge for at håret er sundt, velplejet og blødt bliver det langt nemmere at sætte håret, da du ikke skal kæmpe med at skjule skavankerne.

Hjemmelavede hårmasker

Du kan nemt og billigt lave hårmasken selv og dermed give dit hår lige præcis de næringstoffer, som dit hår har brug for. Masken kan du have i mens du laver alt muligt andet, så selvom du er travl kan det lade sig gøre at få det gjort ugentligt.

Hjemmelavet hårmaske af kokosolie og æblecidereddike

Denne hårmaske er et godt valg hvis dit hår er tørt og slidt, med tendens til at blive filtret og statisk elektrisk. Hårmasken er ligeledes god hvis du lider af tør, kløende og/eller skællene hovedbund.

Kokosolie virker fugtgivende og nærende på håret. Olien gennemtrænger hovedbunden og hjælper håret med at gro sundt fra starten af og sørger dermed for, at hårstråene ikke bliver tørre og knækker af, inden håret når at blive langt.

Se også: Kokosolie som skønheds- og plejeprodukt

Æblecidereddike lukker hårstrået og gør dermed håret glansfuldt og sundt at se på og modvirker samtidigt filter og statisk elektricitet.
Både kokosolie og æblecidereddike modvirker skæl og tør og kløende hovedbund, så lider du af en af disse gener kan du med fordel massere rigeligt af masken i hovedbunden.

Tilsammen udgør disse to ingredienser en fantastisk hårmaske, som fugter og nærer hårstråene i dybden og efterlader dit hår skinnende, blødt og sundt.

Det skal du bruge

 • 1 dl kokosolie (kan købes HER)
 • 2 tsk. æblecidereddike (kan købes HER)

Fremgangsmåde

 1. Bland ingredienserne. Olien smelter i dine hænder når du tager den op og gnider den ind i håret, så det er ikke vigtigt om er flydende eller ej
 2. Fugt dit hår med varmt vand.
 3. Masser masken ind i håret med særligt fokus på hovedbunden og spidserne, som sikkert er tørre og trænger til fugt.
 4. Skyl et håndklæde i varmt vand og vrid det hårdt op. Vikle håndklædet om håret, på samme måde som når du tørre det efter et bad.
 5. Lad hårmasken virke så længe du har tid, mindst et par timer og gerne natten over. Imens du har hårmasken i kan du lave dig selv et afslappende fodbad, læs hvordan HER eller en hjemmelavet ansigts scrub, læs hvordan HER
 6. Shampooen masseres i håret INDEN du skyller det i vand. På denne måde undgår du at håret bliver tungt og fedtet, da vandet ellers binder den overskydende olie til håret
 7. Påfør shampoo endnu engang og skyl håret grundigt. Slut evt. af med koldt vand, som giver håret ekstra glans.

Hjemmelavet hårmaske af banan og mandelolie

Denne maske er et godt valg hvis dit hår og/eller hovedbund er tørt og skadet,  hvis du lider af hårtab, samt hvis dit hår mangler mere volume og liv.

Bananer er smækfyldt med vitaminer, som hjælper håret med at genopbygge sin styrke og beskytter mod skader fra sol og vind, samt hjælper hovedbunden med bibeholde sin fugt.

bananBanan beskytter hårets naturlige elasticitet og giver, sidst men ikke mindst, håret masser af volume.

Mandelolie er rigt på magnesium, som modvirker hårtab og styrker håret. Mandelolie virker ligeledes fugtgivende, modvirker skæl og giver håret glans.

Tilsammen udgør disse ingredienser en hårmaske som nærer og fugter hår og hovedbund, samt styrker beskytter håret, modvirker skæl og efterlader håret sundt og friskt at se på og med masser af volume.mandel

Det skal du bruge

 • 1 banan
 • 3 dråber mandelolie (kan købes HER)

Fremgangsmåde

 1. Mas bananen grundigt med en gaffel eller blend den med en stavblender. (Det er vigtigt at der ikke er nogen klumper eller strenge tilbage, da det vil sætte sig i håret og blive svært at skylle ordenligt ud)
 2. Tilføj 3 dåber mandelolie til bananen og bland det grundigt.
 3. Fugt dit hår med varmt vand.32e9607e6e433201a56159ec473ab976
 4. Masser masken ind i håret med særligt fokus på hovedbunden og spidserne, som sikkert er tørre og trænger til fugt.
 5. Skyl et håndklæde i varmt vand og vrid det hårdt op. Vikle håndklædet om håret, på samme måde som når du tørre det efter et bad.
 6. Lad masken virke i ca. 25 min.
 7. Shampooen masser.es i håret INDEN du skyller det i vand. På denne måde undgår du at håret bliver tungt og fedtet, da vandet ellers binder den overskydende olie til håret
 8. Påfør shampoo endnu engang og skyl håret grundigt. Slut evt. af med koldt vand, som giver håret ekstra glans.

Be the first to comment

Leave a Reply