Hjemmelavet lermaske mod uren hud

Copyright: luckybusiness / 123RF Stock Photo

Denne artikel indeholder reklamelinks

Kaolin ler

Kaolin ler (hvidt ler) er en uundværlig ingrediens i en ansigtsmaske, hvis du lider af acne, hudorme, bumser og/eller fedtet hud, da det renser huden i dybden og booster cellefornyelsen. Kaolin ler giver desuden en sund og glansfuld hud, pga. det stimulerer blodcirkulationen i huden. Den øgede blodcirkulation resulterer i, at din hud vil være let rød lige efter brug af masken.

Kaolin ler kan også bruges hvis man har tør hud, da det ikke trækker olien ud af huden. Det er dog vigtigt at sikre hudens fugtbalance efter brug, ved hjælp af en god fugtighedscreme.

Kaolin ler skal blot tilsættes vand for at kunne bruges som ansigtsmaske, men du opnår et endnu bedre resultat ved, at tilpasse masken din huds specifikke behov. Denne maske er særligt egenet til irriteret og følsom hud.

Lermaske mod uren hud

Æblecidereddiken har en antibakteriel virkning og indeholder syrer, som aktivt eksfolierer huden. Æblecidereddike hjælper desuden med at genoprette hudens PH-balance, hvilket er godt for den bakterieflora som beskytter huden. Æbleeddike er derfor et stærkt middel imod acne og mixet med kaolin ler får du en optimal maske mod uren hud.

Se også: Hjemmelavede ansigtsscrubs med æbleeddike, kamille te og havregryn

Det skal du bruge

Fremgangsmåde

  1. Hæld den tørre ler i en skål.
  2. Tilføj vand og æblecidereddike.
  3. Rør rundt indtil masken har samme konsistens som cremefraiche. Tilføj mere vand, hvis konsistensen er for tyk.

Påfør masken i et tyndt lag i hele ansigtet. Undgå dog øjenomgivelserne. Lad masken sidde indtil den er tør, ca. 15-20 min. Vask masken af med varmt vand. Afslut med at skylle ansigtet i koldt vand for at lukke porerne. Brug evt. en Skin tonic.

Be the first to comment

Leave a Reply