Hjemmelavede duftlys med æterisk olie

Hjemmelavede duftlyset kan enten laves i et glas, en dåse eller lignende, eller du kan lave lyset i en form således at du får et bloklys. Lysene kan ved hjælp af en form laves i et utal former og størrelser, du kan købe forskellige forme til at lave bloklys HER 

Vælger du at støbe lyset i en form, kan du med fordel tilføje vybar special voks, som er en special krympevoks til ren paraffin, som sikrer at lyset kan slippe fra formen. Du skal max tilsætte 1 % i ren paraffin. Det vil sige 1 g vybar special voks for hver 100 g paraffin voks.

Fremgangsmåde til at fremstille hjemmelavede duftlys

duftlys1. Laver du lyset i et glas, skal du starte med at vaske glasset og derefter sørge for at det er helt tørt.

2. Smelt voksen i et vandbad ved, at fylde en gryde halvt med vand og placer smelterøret (eller en kop, et glas eller hvad du nu har, som tåler varme) med voksen i gryden. Tænd komfuret på medium-høj varme og rør jævnligt med en metalske. Paraffinvoks smelter ved 60 grader.

3. Hvis du ønsker at farve lyset tilsættes farven nu, doseret alt efter hvilken farveintensitet du ønsker. Vær opmærksom på at farven ser meget kraftigere ud mens voksen er smeltet i forhold til når voksen er stivnet.

4. Når voksen er helt smeltet fjernes den fra komfuret og den æteriske olie tilsættes. (pas på ikke at brænde dig, når du flytter på den varme beholder med voks!)10 dråber æterisk olie pr. 500 g voks giver et moderat duftende lys. Ønsker du duften svagere eller kraftigere kan du eksperimentere med mængden. Rør godt rundt i massen indtil olien er fordelt grundigt i voksen.

5. Bind vægen om pinden og hæld en lille smule voks i bunden af beholderen. Placer pinden henover beholderen/formen, således vægen er i midten (som på billedet) og lad voksen stivne lidt, således vægen bliver støbt fast i midten af beholderen.

6. Sæt beholderen et sted hvor den kan stå uforstyrret de næste timer, mens voksen stivner. Hæld langsomt voksen i beholderen.

7. Lad voksen stivne i 3-4 timer. Det er bedst at lade voksen stivne ved stuetemperatur, således at afkølingen sker gradvist. Dette sikre at der ikke kommer revner i voksen.

TIP

Dufter dit duftlys ikke af noget? Det kan der være flere grunde til:

  • Har du brugt stearin eller voks med et højt smeltepunkt, fordamper den æteriskeolie når du tilføjer den – Hvilket resultere i at dit duftlys ikke dufter af noget.
  • Har du brugt for meget vybar (eller har du brugt en færdigblanding med meget vybar) binder det duftmolekylerne og lyset dufter derfor ikke af den tilsatte æteriskeolie.
Bedømmelse
[Total: 2 Gennemsnit: 1]

Be the first to comment

Leave a Reply