Guide: Hårfjerning med hjemmelavet sukkervoks

Sådan fjerner du hår med sukkervoks

Der er som sagt to teknikker indenfor hårfjerning med sukkervoks. Enten påføres en stofstimmel oven på massen, som så hives af. Ellers hives selve sukkervoksen af. Du får her en guide til begge teknikker, så du selv kan vælge hvad du foretrækker.

Sukkervoks med strimmel:

 • Brug træspartlen til at påføre et tyndt lag, imod hårenes groretning. Påfør stof strimlerne ovenpå. Kør hånden fast hen over strimlen et par gange, imod hårenes groretning. Påfør gerne sukkervoksen samt strimler, svarerende til et område på 3-4 strimler.
 • Lad sukkervoksen sidde i et minut og stram så huden ud med den ene hånd og riv strimlen af i en hurtig bevægelse med den anden. Strimlen hives af i hårenes groreting.Ved at hive strimlen af i hårenes groretning er der mindre risiko for, at  hårstrået knækker under hudens overflade og dermed resulterer i irritation og indgroede hår.
 • Har du nogle genstridige hår som ikke vil af, kan du evt. afslutte med at påføre sukkervoksen med hårenes grorretning og rive strimlen af imod groretningen.
 • Gentag hvis det er nødvendigt.
 • Genopvarm sukkervoksen i mikroovnen i ca. 30 sekunder, hvis den bliver for kold. Hvis sukkervoksen er for tyk til at arbejde med, tilføjes en skefuld vand før den genopvarmes i mikroovnen i et minut, eller indtil den er varm. Omrør og afkøl som beskrevet ovenfor.

TIPS

 • Tricket er, at hive hurtigt uden at tøve.
 • Strimlen skal rives parallelt af med huden og ikke opad. Hvis du hiver opad vil sukkervoksen ikke få godt fat i hårene og du  kan let knække hårstråene. Det gør desuden ekstra ondt, hvis du hiver strimlen opad.
 • Del voksningen op i flere små områder. Det er nemmere at rive af i ét hurtigt tag . Du tøver mindre, end hvis du tager et stort område og frygter at det gør meget ondt!

Sukkervoks uden Strimmel:

 • Tag en kugle sukkervoksen, på størrelse med en golfbold.
 • Ælt sukkervoksen ved at at strække og folde den gentagende gange. Farven skifter fra brun til en lys gul.
 • Påfør sukkervoksen imod hårenes groretning og massér i samme retning, et par gange, for at sikre dig at hårene er fanget i massen.
 • Få fat i i den øverste del af sukkervoksen og riv hurtigt massen af, i hårenes groretning. Ved at rive sukkervoksen af i hårenes groretning er der mindre risiko for, at  hårstrået knækker under hudens overflade og dermed resulterer i irritation og indgroede hår. Sukkervoksen skal desuden rives parallelt af med huden og ikke opad. Hvis du hiver opad vil sukkervoksen ikke få godt fat i hårene og du  kan let knække hårstråene, det gør desuden ekstra ondt.
 • Gentag indtil alle hårene er fjernet.
 • Den samme “bold” kan genbruges mange gange, bliver den for hård tilføjes et par dråber vand og sukkervoksen æltes igen, som beskrevet ovenfor.

 

sugaring3Waxing and sugaring can make hair thinner and thinner

Klik videre til næste side for, at se hvad du skal gøre efter sukkervoksningen

29 Kommentarer

 1. Hej

  Er der vigtigst at sukkervoksen bliver 115 grader eller at den får den mørke farve?
  Jeg har nemlig opvarmet mit til 115, men det er stadig meget lyst, og når man begynder at bruge det er det meget blødt.

  • Hej,

   Min erfaring er at farven er vigtigst, den skal have den der mørkebrune farve. På billede 4 i slideshowet, kan du se forskellen på en voks som har fået for lidt og en som har fået længe nok. Men bliver min blød bruger jeg bare metoden med stofstrimler istedet 🙂 Har du ingen strimler kan du klippe en af de der farvede engangsklude i stykker og bruge den.. Det virker super 😉

 2. Hvis man anvender metoden med stofstrimler – skal jeg så starte med at opvarme massen så den bliver flydende? Kan en færdig masse køles ned/opvarmes igen og igen?

  Hvis jeg har nogle tomme patroner til en voksmaskine kan jeg så hælde sukkermassen deri og så anvende den på den måde?????

  • Ja hvis du bruger stofstrimler skal blandingen være flydende.

   Massen kan genopvarmes igen og igen og opbevares på køl. Bliver massen for tyk efter genopvarmning, tilføjes vand til blandingen.

   Ved ikke om du kan hælde massen i en vokspatron. Hvis du vælger at teste det, må du meget gerne skrive til os hvordan det gik 🙂

 3. Fin opskrift, glæder mig til at prøve den. Har du et god bud på hvad man kan bruge i stedet for citron da min kæreste ikke kan tåle citron.
  Tænker at prøve uden strimlerne og bruge det til braziliansk voks. Men bliver klumpen ikke træks at bruge når der kommer hår i den?

  • Hej 🙂

   Et rigtig godt alternativ til citron er æblecidereddike.

   Hver gang du har brugt klumpen “ælter” du den igen, hårene bliver derfor blandet ind i klumpen og gør derfor ikke voksen træls at bruge, før der er virkelig mange hår i den. Du kan bruge den samme klump mange gange før det sker (alt efter hvor stor klumpen er selvfølgelig) men når voksen begynder at miste effekt, tager du så en ny klump 🙂

 4. Jeg har nu forsøgt mig med denne opskrift, men kan ikke ramme en passende temperatur til sukkeret. det kan kun bruges når det er for varmt. Når det køler ned til stuetemperatur, vil det ikke klistre længere. Massen bliver da blot stiv.

 5. Hej. Jeg har nu prøvet at lave sukkervoksen, men den blev hård lige så snart den nåede en temperatur som var til at arbejde med og jeg kunne ikke rigtig ælte den blød igen med vand… Ved ikke helt om jeg synes min voks var lige så mørk som den på billedet, men den nåede ellers de 115 grader. Kan du gennemskue hvad jeg har gjort galt?

  • Hej,

   Jeg vil tro at der er for lidt vand i. Prøv at varme voksen op i mikroovnen indtil den er flydende og tilføj mere (varmt)vand, mens voksen stadig er flydende 🙂

   Håber det hjælper 🙂

  • Som der står i guiden “Husk: Blandingen skal ikke blive for varm og skal ikke være varm for længe – så ender det med at blive for hårdt til at bruge.” Vil skyde på at du har fået skruet for højt op for blusset 🙂

 6. Hej.
  Jeg har fulgt listen til punkt og prikke, men alligevel har jeg fået små røde prikker, der hvor hårene tidligere sad. Er det tegn på indgroede hår, eller går de væk igen efter et par dage?

  • Hej,

   Det er helt almindeligt at være rød lige efter at du har fjernet hårene. Prikkerne forsvinder når huden har fået lidt fred, typisk efter et døgns tid eller to. Undgå sauna, svømmehal og lignede så længe du er rød og smør heller ikke huden med fed creme eller olie, da det kan irriterer. Prikkerne er ikke et tegn på indgroede hår, hvis du har fået dem kort efter du har vokset 🙂

 7. Hvorfor bliver voksen hård som sten? Jeg opnår den rigtige farve og voksen er ikke varm for længe, men stadig stivner det fuldstændig, når jeg begynder at “ælte” det.

  • Mit bud er at voksen har haft en for høj temperatur under fremstillingen. Den skal simre på lavt blus, ikke koge 🙂

   Prøv at tilføj mere vand – hvis ikke det virker, må du prøve forfra 🙂

   – Det kan godt drille lidt – Jeg har efterhånden lavet opskriften mange gange og nogle gange går det bare galt, selvom man synes man har gjort som man plejer 🙂

 8. Hvis jeg fjerner hår med sukker voksen uden stof strimmel, hvilken temperatur skal sukkeret så være under behandlingen? Det er ikke rigtig klart for mig om den bare skal være stuetemperatur eller om den skal varmes op igen.

 9. Hejsa 🙂
  Jeg har forsøgt mig med at lave sukkervoksen, og jeg synes egentlig den er blevet samme farve som på billedet, men når jeg vil lave en ‘bold’ med det, klistrer det hel utrolig meget og er meget blødt, og jeg kan på ingen måde arbejde med det som billeder viser, og kan slet ikke få hevet det med af.
  Nogen ideer til hvad jeg muligvis har gjort forkert? Vil så gerne have det til at lykkes ☺

Leave a Reply