Guide: Hårfjerning med hjemmelavet sukkervoks

Efter hårfjerning med sukkervoks

 • Når du er tilfreds med resultatet skyller du området med vand for, at fjerne rester af sukkervoksen. Påfør derefter fugtighedscreme. Undgå at bruge tyk olie på huden efter hårfjerningen, da det kan stoppe de følsomme  porer og resulterer i bumser.

Aloe Vera creme er særligt velegnet, da det virker beroligende og er svagt desinficerende. AVIVIR laver en god kvalitets Aloe Vera creme, indeholdende hele 80 % økologisk Aloe Vera. Du finder cremen HER

 • Har du brugt stofstrimler, håndvaskes de  med varmt sæbevand og tørres og du kan dermed bruge dem igen og igen.
 • Gem resten af sukkervoksen i køleskabet og genopvarm det når du skal bruge  det  igen. Tilføj vand, hvis sukkervoksen bliver for tyk til at bruge.
 • Undgå at tage et varmt bad resten af dagen. Undgå ligeledes sauna, solarie osv. indtil to dage efter.

Undgå indgroede hår efter hårfjerning med sukkervokstendskin

 • Eksfolier to dage efter og ofte efterfølgende, mindst en gang om ugen – Det er vigtigt for at undgå indgroede hår, som er rigtigt irriterende og besværlige at komme af med, når først du har dem! Vælg eksfolierings metode efter din hudtype, så du ikke skader den. Fugtighedscreme indholdende AHA- eller BHA-syrer er perfekt til at holde indgroede hår væk. Læs  mere om eksfolierings typer og AHA- og BHA-cremer her.
 • Får du indgroede hår kan du bruge Tend Skin Solution, som afhjælper indgroede hår, samt rødme og knopper efter voksning eller barbering og er et gennemprøvet produkt med beviselig effektiv virkning. Du finder Tend Skin Solution HER
Hårene har hver sin vækstcyklus og det er derfor forskelligt. hvornår de enkelte hår vokser ud igen. Bedst effekt opnås, når håret fjernes i vækstfasen.
Hårene har hver sin vækstcyklus og det er derfor forskelligt hvornår de enkelte hår vokser ud igen. Bedst effekt opnås, når håret fjernes i vækstfasen.

Forlæng resultatet med en epilator

Det kan være en god ide at supplere med en epilator for, at forlænge det bløde glatte resultat. Når de første få hår begynder at vokse ud, er det rart hurtig at kunne fjerne dem. Når der er vokset mange hår ud, kan du så anvende sukkervoksen igen. Du kan læse om epilering her.

 

29 Kommentarer

 1. Hej

  Er der vigtigst at sukkervoksen bliver 115 grader eller at den får den mørke farve?
  Jeg har nemlig opvarmet mit til 115, men det er stadig meget lyst, og når man begynder at bruge det er det meget blødt.

  • Hej,

   Min erfaring er at farven er vigtigst, den skal have den der mørkebrune farve. På billede 4 i slideshowet, kan du se forskellen på en voks som har fået for lidt og en som har fået længe nok. Men bliver min blød bruger jeg bare metoden med stofstrimler istedet 🙂 Har du ingen strimler kan du klippe en af de der farvede engangsklude i stykker og bruge den.. Det virker super 😉

 2. Hvis man anvender metoden med stofstrimler – skal jeg så starte med at opvarme massen så den bliver flydende? Kan en færdig masse køles ned/opvarmes igen og igen?

  Hvis jeg har nogle tomme patroner til en voksmaskine kan jeg så hælde sukkermassen deri og så anvende den på den måde?????

  • Ja hvis du bruger stofstrimler skal blandingen være flydende.

   Massen kan genopvarmes igen og igen og opbevares på køl. Bliver massen for tyk efter genopvarmning, tilføjes vand til blandingen.

   Ved ikke om du kan hælde massen i en vokspatron. Hvis du vælger at teste det, må du meget gerne skrive til os hvordan det gik 🙂

 3. Fin opskrift, glæder mig til at prøve den. Har du et god bud på hvad man kan bruge i stedet for citron da min kæreste ikke kan tåle citron.
  Tænker at prøve uden strimlerne og bruge det til braziliansk voks. Men bliver klumpen ikke træks at bruge når der kommer hår i den?

  • Hej 🙂

   Et rigtig godt alternativ til citron er æblecidereddike.

   Hver gang du har brugt klumpen “ælter” du den igen, hårene bliver derfor blandet ind i klumpen og gør derfor ikke voksen træls at bruge, før der er virkelig mange hår i den. Du kan bruge den samme klump mange gange før det sker (alt efter hvor stor klumpen er selvfølgelig) men når voksen begynder at miste effekt, tager du så en ny klump 🙂

 4. Jeg har nu forsøgt mig med denne opskrift, men kan ikke ramme en passende temperatur til sukkeret. det kan kun bruges når det er for varmt. Når det køler ned til stuetemperatur, vil det ikke klistre længere. Massen bliver da blot stiv.

 5. Hej. Jeg har nu prøvet at lave sukkervoksen, men den blev hård lige så snart den nåede en temperatur som var til at arbejde med og jeg kunne ikke rigtig ælte den blød igen med vand… Ved ikke helt om jeg synes min voks var lige så mørk som den på billedet, men den nåede ellers de 115 grader. Kan du gennemskue hvad jeg har gjort galt?

  • Hej,

   Jeg vil tro at der er for lidt vand i. Prøv at varme voksen op i mikroovnen indtil den er flydende og tilføj mere (varmt)vand, mens voksen stadig er flydende 🙂

   Håber det hjælper 🙂

  • Som der står i guiden “Husk: Blandingen skal ikke blive for varm og skal ikke være varm for længe – så ender det med at blive for hårdt til at bruge.” Vil skyde på at du har fået skruet for højt op for blusset 🙂

 6. Hej.
  Jeg har fulgt listen til punkt og prikke, men alligevel har jeg fået små røde prikker, der hvor hårene tidligere sad. Er det tegn på indgroede hår, eller går de væk igen efter et par dage?

  • Hej,

   Det er helt almindeligt at være rød lige efter at du har fjernet hårene. Prikkerne forsvinder når huden har fået lidt fred, typisk efter et døgns tid eller to. Undgå sauna, svømmehal og lignede så længe du er rød og smør heller ikke huden med fed creme eller olie, da det kan irriterer. Prikkerne er ikke et tegn på indgroede hår, hvis du har fået dem kort efter du har vokset 🙂

 7. Hvorfor bliver voksen hård som sten? Jeg opnår den rigtige farve og voksen er ikke varm for længe, men stadig stivner det fuldstændig, når jeg begynder at “ælte” det.

  • Mit bud er at voksen har haft en for høj temperatur under fremstillingen. Den skal simre på lavt blus, ikke koge 🙂

   Prøv at tilføj mere vand – hvis ikke det virker, må du prøve forfra 🙂

   – Det kan godt drille lidt – Jeg har efterhånden lavet opskriften mange gange og nogle gange går det bare galt, selvom man synes man har gjort som man plejer 🙂

 8. Hvis jeg fjerner hår med sukker voksen uden stof strimmel, hvilken temperatur skal sukkeret så være under behandlingen? Det er ikke rigtig klart for mig om den bare skal være stuetemperatur eller om den skal varmes op igen.

 9. Hejsa 🙂
  Jeg har forsøgt mig med at lave sukkervoksen, og jeg synes egentlig den er blevet samme farve som på billedet, men når jeg vil lave en ‘bold’ med det, klistrer det hel utrolig meget og er meget blødt, og jeg kan på ingen måde arbejde med det som billeder viser, og kan slet ikke få hevet det med af.
  Nogen ideer til hvad jeg muligvis har gjort forkert? Vil så gerne have det til at lykkes ☺

Leave a Reply