Guide til bløde og glatte ben med barbering

Foto: Storyblocks.com

Denne artikel indeholder reklamelinks

Barbering er nok den mest populære hårfjerningsmetode – det er en hurtig og smertefri måde at fjerne hår på, men resultatet er dog kortvarrigt og mange har svært ved at få et helt glat og blødt resultat uden knopper.

Sådan får du et godt resultat med barbering 

Denne metode giver glatte og lækre ben hver gang, ligegyldigt hvor tit du barberer dig – også er det oven i købet billigt, så bliver det vist ikke bedre!

For at få det optimale resultat med barbering, skal man eksfoliere sine ben inden man barbere dem.  Man skulle tro at selve barberingen sørgede for den del, men nej. Heldigvis kan du selv lave den perfekte eksfoliering til barbering ud af 3 ingredienser du sikkert allerede har i køkkenet – så det er bare at komme igang!

Hjemmelavet barberings scrub

Sukkeren vil skrubbe alt skidt og døde hudceller af, mens citronsaften virker som en mild peeling og efterlader huden frisk og blød. Olien trænger dybt ind i huden og gennemfugter den.

Det skal du bruge:

 • 3 dl sukker
 • 1 dl olie
 • 3 spsk citron/lime saft
 • Barberskraber

Alle ingredienserne røres godt sammen i en stor skål. Når scrubben har en ensartet konsistens hældes den op i en beholder og scrubben er nu klar til brug.

Fremgangsmåden til bløde og glatte ben med barbering:

 1. Start med at bløde hårene op i badet med varmt vand i 5 min. Vask området med balsam.
 2. Påfør derefter barberscrubben og gnid den ind med cirkulærer bevægelser.
 3. Efter at have gnidet scrubben ind et par minutter barberes benene.
 4. Skyl benene og gentag trin 2 og 3
 5. Vask evt. Benene med en mild sæbe, for at få den overskyende olie af.

Vigtigt: Sørg for ikke at der ikke kommer vand i barber-scrubben !

Brug en ske eller hæld den på flaske , da scrubben ellers let vil fordærve.

tendskin

 

Slip af med indgroede hår

Får du indgroede hår kan du bruge Tend Skin solution, som afhjælper indgroede hår, samt rødme og knopper efter voksning eller barbering og er et gennemprøvet produkt med beviselig effektiv virkning.

Hvilken olie skal jeg bruge?

Du kan bruge hvilken som helst olie f.eks. baby olie, kokos olie osv. En let og velduftende olie, giver det bedste resultat og den mest lækre oplevelse. De gængse madlavnings olier er ikke at anbefale, de er tykke og fedtede på den dårlige måde og dufter oftest mindre forfriskende.

Superfruit kokosolie ekstra jomfru - 450 ml-pEn økologisk koldpresset kokosolie kan klart anbefales, da den giver et lækkert resultat og dufter fantastisk af sommer. Kokosolie er ikke uden grund en af de store skønheds-hypes for tiden.

Læs mere om kokosolie og hvad du også kan bruge det til →

Er du ikke til duften af kokos, er mandelolie et godt alternativ.

 

Valg af barberskraber

En god skraber er afgørende for et godt resultat!

Barberskraberen skal være skarp, men uden at det giver hudafskrabninger og snitsår.

Test af engangsskabere

Politikken har lavet en god test af engangsskabere til kvinder.

Vinderen blev “Gillette Simply Venus 2” som har to barberblade og et tykt lag gel, der skal beskytte huden. »Designet viser, at den vil os det godt.Jeg føler mig sikker, fordi den er nem at styre og tager det hår, den skal. Jeg tror, jeg kunne barbere mig i bruseren med lyset slukket« udtaler en af testpersonerne b.l.a.

Priserne på denne skraber er meget varierende. Det billigeste sted vi har fundet på nettet, koster 4 stk. skrabere kun 19 kr. HER

Skift barberblad/engangsskraber ofte og opnå det bedste resultat

Brug altid en frisk skraber. Et frisk blad skærer bedst muligt og barberingen bliver dermed tættere og resultatet glattere. Ved at bruge et frisk barberblad undgås ligeledes skægpest, som viser sig ved røde knopper, kløe og ømhed.

Hvorfor får man skægpest?

Skægpest fremkommer almindeligvis, hvis man bruger barberblade, som  ikke er rengjort eller er gammelt og slidt. Der er større chancer for at bakterierne gemmer sig i et beskidt eller slidt barberblad og kommer ned i huden, så der opstår skægpest.

Bliver man alvorligt ramt af skægpest, kan det være svært at kontrollere infektionen, fordi skægpesten breder sig fra hårsæk til hårsæk når man barberer sig.

Sådan undgår du skægpest og indgroede hår

 1. Skifte dine barberblade efter 5 barberinger.
 2. Rens altid barberbladet grundigt efter hver barbering. En god måde er, at fylde varmt vand og sæbe i håndvasken og rense barberskraberen heri.
 3. Barber med hårets groretning og pres ikke for hårdt ned med barberbladet.

Be the first to comment

Leave a Reply