Guide: Sådan renser du huden i dybden med damp

Copyright: macniak / 123RF Stock Photo

Denne artikel indeholder reklamelinks

En dampbehandling er et virkelig effektivt middel mod acne og problemer med urenheder og hudorme. Ved at tilføje en æterisk olie til vandet, får du det optimale ud af dampen og renset huden i dybden, på en skånsom måde. Der findes også æteriske olier til andre hudtyper og dampbehandlingen kan med fordel foretages inden du påfører en ansigtsmaske eller eksfolierer ansigtet. Dampbehandlingen åbner porerne og øger blodcirkulationen og gør på den måde huden klar til at optage masken.

Fremgangsmåde til en ansigts dampbehandling:

Trin 1.

Vælg en æterisk olie, som passer til din hud.

Tea Tree Oil

Tea Tree Oil er en af de mest effektive æteriske olier til behandling af acne og uren hud. Olien har imponerende antibakterielle egenskaber og kan desuden anvendes mod svamp, ringorm, inficerede sår, vorter og skæl. Olien kan anvendes i dampbadet, eller direkte på huden, fortyndet med fx. baby olie, følg instruktionerne på flasken.

Du kan købe Tea Tree Oil HER

Lavendelolie

Lavendelolie er ligeledes effektiv mod acne. Olien har god antibakteriel effekt og modvirker betændelse, samt hjælper vævet med at hele ved at sætte gang i sårhelingsprocessen. Den har desuden en afbalancerende effekt på huden og kan bruges af alle hudtyper.

Du kan købe lavendelolie HER

Rosenolie

Rosenolie er yderst antiseptisk og meget effektiv til at behandle acne og reducerer desuden stress, som jo også leder til uren hud. Den er fugtgivende og nærende, hvilket gør den særligt egnet til tør og rynket hud.

Du kan købe rosenolie HER

Trin 2.

Forbered din gryde med kogende vand og tilføj 5-10 dråber af den æteriske olie du har valgt. Hav et håndklæde ved siden af gryden.

Foto: Angelsharum

Trin 3.

Sæt dit stopur til 5 min. Og hold dit ansigt over gryden med varmt vand, med håndklædet placeret over dit hoved. Hold øjnene lukkede og pas på ikke at komme for tæt på det varme vand. Er dampen fra den æteriske olie for kraftigt, løfter du hovedet indtil den bliver mindre kraftig.

Foto: OpenClipart-Vectors

Trin 4.

Efter 5 min. duppes ansigtet tørt, hvorefter du med god effekt kan lægge en ansigtsmaske eller eksfolier ansigtet med en vaskeklud eller en ansigtsscrub.

Foto: bridgesward

Trin 5.

Til slut lukkes hudens pore med koldt vand eller en skintonic og en god fugtighedscreme masseres ind i huden med blide cirkelbevægelser.​

Foto: jniittymaa0

Be the first to comment

Leave a Reply