Eksfolierings-metoder til kroppen

Copyright: hootie2710 / 123RF Stock Photo

Denne artikel indeholder reklamelinks

Når du eksfolierer din hud, fjernes de døde hudceller. Dette styrker hudens fornyelsesproces og hjælper fugtighedscremen med, at trænge dybere ind i huden. Resultatet er en gennemfugtet, blød, jævn hud og en smuk frisk glød. Desuden forhindres stoppede porer, som ellers kan give uren og bumset hud og sidst men ikke mindst forebygges indgroede hår.

Huden på kroppen kan tåle langt ”grovere” eksfolierings metoder end huden i ansigtet, som derfor bør behandles mildere.

Læs mere: Eksfoliering af ansigtet 

Eksfolieringstyper

Der findes forskellige eksfolieringstyper af varierende styrke. Der skelnes først og fremmest mellem mekanisk peeling og kemisk peeling. En mekanisk peeling, er en eksfoliering ved hjælp af små korn, sukker, salt eller lignende, som skrubber de døde hudceller af. En kemisk peeling virker derimod ved hjælp af syrer, som nedbryder de døde hudceller.  

Hvor ofte skal/må man eksfoliere

Hvor ofte du skal eksfoliere huden afhænger af, din hudtype og hvilken metode du anvender. Det kan let blive for meget af det gode, så hold derfor øje med tegnene på over-eksfoliering, som er; rødme, røde pletter, irritation og tørhed. Anvender du en skrap mekanisk metode, skal du højest eksfoliere en gang om ugen og anvender du en helt mild metode, kan du eksfoliere op til tre gange om ugen. Anvendes en kemisk eksfoliator, kan det gøres dagligt.

4 eksfolierings-metoder til kroppen

Be the first to comment

Leave a Reply