Guide til bløde fødder med et afslappende fodbad

Foto: Storyblocks.com

Denne artikel indeholder reklamelinks

Et lækkert velduftende fodbad er super afslappende og forfriskende. Det afhjælper trætte og ømme fødder og med en efterfølgende pedicure, får det fødderne til at se friske og velplejede ud. Det giver selvtilliden et hak op, da det nu er rart, at kunne tage strømperne af i offentligheden uden, at bekymre sig for, hvilken stand fødderne er i.

Giv ansigtet en dampbehandling og/eller en ansigtsmaske eller ansigtsscrub imens og læn dig tilbage med god musik, et godt blad og frisk frugt eller måske en smoothie, mens du nyder behandlingerne og stresser helt af. Du kan også sætte spa-stemningen imens, med Aromaterapi, som har forskellig gavnlig effekt, alt efter hvilken æterisk olie du bruger.

Guide til velplejede fødder med fodbad

1. Start med at lave dit fodbad. Fyld en balje med varmt vand og tilføj:

Tea tree olien virker anti-bakteriel og fjerner derfor de bakterier, som får fødderne til at lugte grimt.
Sæben rengør fødderne. Pebermynteolie virker afslappende og har en lindrende virkning på ømme og trætte muskler, samt en desinficerende effekt. Rosmarinolie stimulere blodcirkulationen og virker rensende. Vælg den olie du synes bedst om og har den virkning som du ønsker. Du kan læse om flere æteriske olier og deres virkninger HER.

Salten virker rensende og sørger samtidig for, at huden ikke suger for meget vand, og afhjælper derfor udtørring af huden. Læs mere om forskellige saltes gavnlige virkninger, samt hvad salt ellers kan bruges til i din skønhedsrutine HER. Fugtighedslotionen supplerer saltens virkning mod udtørring af huden, ved samtidigt at tilføre fugt til huden.

2. Sæt baljen med vand ovenpå et håndklæde. Hvis du har gammel neglelak på, fjernes denne.
Placer derefter fødderne i baljen. Knid fødderne med saltkornene, indtil de er helt opløst i vandet. start med hælene og arbejd dig fremad på foden.

3. Læn dig tilbage og nyd dit fodbad , mens huden blødes op.

4. Har du stadig tør hud på fødderne efter dit fodbad, giver du dem nu endnu en eksfoliering. Du kan give en mild eksfoliering, ved at knide huden med en fugtig vaskeklud eller brug en fodfil, hvis det er meget slemt. Undgå at være for hårdhændet med eksfolieringen, da det blot vil øge produktionen af hård hud.

Nogen mener, at man helt skal springe dette trin over, men da den hårde hud kan være ret ubehagelig endda smertefuld, kan det altså være nødvendigt. Sørg blot for at fugte ofte efterfølgende. Læs mere længere nede.

5. Fjern nu skidt under neglene med en neglebørste, eller brug forsigtigt spidsen af en fil, rosenpind eller lignede hvis der er meget synligt skidt. Da der kan være mange bakterier under neglene på fødderne, kan det godt lugte lidt grimt, når du fjerner skidtet under neglene. Bruger du Tea tree oil i vandet, skulle bakterierne og den grimme lugt, dog gerne være væk. Desinficer gerne negle bagefter for, at sikre dig ikke at få infektioner. Brug håndsprit eller ligende.

6. Skub neglebåndene tilbage med en rosenpind og klip evt. død hud af. Du kan også bruge en neglerodspind, som er specielt lavet til nænsom, at fjerne det overskydende hud fra neglebåndene.

7. Klip neglene helt lige over og fil dem bagefter for, at kanten bliver blød istedet for skarp.

8. Tåneglene kan godt fortykke en smule og blive gule og grimme at se på. I det tilfælde er det en rigtig god ide, at bruge en buffer-blok til, at buffe hele neglepladen med. Du kan med fordel købe en 4-i-en neglefil til dette. Som bruges på følgende måde:

  • Side ét: Dette er den groveste og bruges til, at forme neglen med.
  • Side to: Dette er en buffer, som bruges over hele neglepladen for, at gøre den jævn og pæn. Overgør endelig ikke dette, da overdreven buffering, kan skade neglen.
  • Trin tre: Dette er en finere buffer, som polere neglen og fjerne små ujævnheder, som den første buffer ikke fik med.
  • Trin fire: Denne  side får neglen til at skinne og efterlader neglen med en smuk glans.

9.  Masser nu fødderne i cirkelbevægelser, med en tyk og rig fugtighedscreme indeholdende carbamid, som er en fugtbinder. For at slippe af med hård hud på sigt, er den eneste vej frem fugtighedscreme.

For at gøre negle og fødder ekstra smukke og velplejede at se på, kan du med fordel slutte af med at lave en fransk pedicure – find guiden HER

Be the first to comment

Leave a Reply