Guide: Sådan undgår du tørt, filtret og “frizzy” hår

Sundt, smidigt, blankt og skinnende hår, står nok højt på ønskelisten hos de fleste. Manglende fugt, knækkede hårstrå og udtørrende shampoo medvirker alt sammen til tørt, filtret og generelt “frizzy” hår – Her får du 7 råd til at opnå et smukt hår.

Dette indlæg er sponsoreret af www.bellabellacci.dk

1. Børst håret inden du går i bad

Brug en børste med vildsvinehår, da denne er ekstra blød og nænsom mod håret og beskadigelse af håret dermed undgås. Håret skades desuden let hvis det børstes, mens det er vådt og det er derfor bedst at gøre inden vask. Desuden hjælper børstningen med at løfte olierne væk fra hovedbunden, hvorved en dybere rensning opnås og hårstråene plejes af olierne.

2. Vask håret med en sulfat-fri shampoo

Sulfat er et meget brugt sæbestof, som desværre virker ekstremt udtørrende på håret. Det udtørrede hår suger fugten i luften til sig, som en svamp hvilket resulterer i stort “frizzy” hår. Brug istedet en shampoo med et højt indhold af glycerin, som fugter hårstråene indefra og ud, for dermed blokere fugten fra luften og dermed forebygge det store “frizzy” hår.

Valget af shampoo er derfor essentielt for et smukt og glansfuldt hår.

Et godt valg er “John Masters Organics Zinc and Sage Shampoo with conditioner” som er en økologisk shampoo særlig velegnet til tørt hår, da den bla. har højt indhold af glycerin og nænsomt renser håret, samt indeholder balsam.

3. Brug en bredtandet kam, mens håret er vådt

Som anført ovenfor, beskadiger det håret meget, at børste det mens det er vådt. Derimod er det en god ide, at bruge en bredtandet kam i badet eller lige efter, imens håret stadig er vådt.

4. Gnid ikke håndklædet når du tørrer håret

Mange gnider håret ret voldsomt med håndklædet, når det skal tørres efter badet. Dette skader håret unødigt, da det våde hår er ekstra følsomt og let beskadiges. I stedet bør vandet presses ud af håret ved hjælp af hænderne og derefter vikles ind i et tykt håndklæde, som nænsomt presses og trykkes ind mod håret, så det virker som en svamp

5. Brug serum i hårspidserne efter vask

Fugt, fugt og atter fugt – Det er det vigtigste for et sundt og glansfuldt hår. Derfor er det en god ide at bruge hårserum i spidserne efter badet således, at håret er fuldstændigt “mættet” og derfor ikke trækker fugten fra luften til sig og “puffer op”.

6. Sov med en hårmaske i håret én gang om ugen

Fugt er som sagt essentielt for at forebygge “frizzy” hår. Ved at bruge en hårmaske ugentligt fugtes håret i dybden og skader fra styling forebygges. Hovedbunden plejes ligeledes og særligt castor oile stimulerer hårvæksten.

Hjemmelavet hårkur:

Bland 2 spsk. castor oil med 4 spsk. kokosolie.

Massér blandingen godt ind i hovedbunden og herefter resten af håret. Lad masken virke i håret hele natten. Vikle håret ind i et håndklæde eller lignende, så du undgår at olien på din pude osv. Fordel shampoo i håret INDEN du skyller det med vand, da olierne eller ville være svære at skylle ud og håret vil blive meget tungt.

7. Få håret klippet én til to gange om året

Har du problemer med filtret hår, bør du få klippet håret oftere. Er hårets ender tørre og slidte resulterer dette let i en filtret fuglerede, men en klipning gør underværker på dette problem!

 

Psst.. er du vild med naturlige hudplejeprodukter? Så vil du elske AnneMarie Börlind !

Be the first to comment

Leave a Reply