Guide til hårfjerning med voks

Foto: Storyblocks.com

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hårfjerning med voks giver et langvarig resultat, da hårene bliver revet ud med  rod. Jo længere tid, at du har foretaget hårfjerning med voks, jo sjældnere vil det være nødvendigt at fjerne hår. Hårene bliver tyndere og lysere og der bliver færre af dem. Hårene vokser desuden ud på en blødere måde, da hårstrået ikke bliver skåret over, som ved barbering, som giver kløende stubbe.

Valg af voks

Først og fremmest skal du vælge hvilken voks du vil bruge. Det er en god ide at vælge en voks til sensitiv hud, så undgår at få revet huden af istedet for hårene.

Bruger du ikke en voks til sensitiv hud, bør du ikke påføre voks til det samme område mere en én gang.

 

Roll-on voksvarmer

En roll-on voksvarmer er en god, nem og hygiejnisk løsning. Vokspatronen indføres i maskinen og du kan derefter nemt påføre voksen direkte på huden, for derefter at rive voksen af med en strip.

Du finder voksvarmeren HER

Hård voks // Pearl wax

Voksen varmes let op i heateren, hvorefter voksen påføres med en påføringspind. Med denne metode har du ikke behov for strips, da voksen bliver hård og let kan trækkes af. Voksen er udviklet med skånsomme ingredienser og kan anvendes overalt på kroppen.

Du finder voksen HER

Forberedelse til hårfjerning med voks

 • Før du kan foretage hårfjerning med voks, skal hårene være mindst 0,5 cm lange, så voksen har noget at få fat i. De skal dog ikke være for lange, da dette vil gøre unødigt ondt.
 • Hvis du er meget sensitiv, kan du påfører bedøvende creme 30-45 min. inden hårfjerning med voks. Du kan eksempelvis bruge Emla creme.
 • Vask dig grundigt med sæbe for, at fjerne olie, makeup, deodorant og skidt. Forebyg indgroede hår ved at fortage en blid eksfoliering inden voksbehandlingen. Dup huden tør.
 • Påfør IKKE fugtighedscreme eller olie herefter, da dette vil gøre det sværere for voksen at få fat.
 • Drys gerne området, som du vil fjerne hår fra med majsmel, kartoffelmel, babypudder eller lignenede og massér det ind i huden. Dette vil beskytte huden, samt mindske smerten, da voksen ikke klistrer så meget fast til huden.

Husk:

Undgå at anvende voks på modermærker, strækmærker, hudafskrabninger, sår osv.

Sådan fjerner du hår med voks

 1. Påfør et tyndt lag af voksen imod hårenes groretning. Påfør papirstrimlen ovenpå. Kør hånden fast hen over strimlen, imod hårenes groretning, et par gange.
 2. Påfør gerne voksen samt strimler svarende til et område på 3-4 strimler.
 3. Lad det sidde i et minut og stram så huden ud med den ene hånd og riv strimlen af i en hurtig bevægelse med den anden. Strimlen rives af i hårenes groreting. Ved at rive strimlen af i hårenes groretning, er der langt mindre risiko for at hårstrået knækker under hudens overflade og resulterer i irritation og indgroede hår!
 4. Har du nogle genstridige hår som ikke vil af, kan du evt. afslutte med påfører voksen med hårenes groretning og rive strimlen af imod groretningen.

Anvender du vokstypen som ikke kræver strimmel, underlader du naturligvis den del og venter med at rive voksen af, til den er helt hård.

Tip:

Tricket er, at hive hurtigt uden at tøve. Hiver du langsomt, gør det unødigt ondt. Strimlen/voksen skal rives parallelt af med huden og ikke opad. Hvis du hiver opad vil voksen ikke få godt fat i hårene og du kan let knække hårstråene. Desuden gør det ekstra ondt, hvis du river strimlen af i en opadgående bevægelse. Det kan være en god ide at tage små områder af gangen, da dette gør det nemmere, at rive voksen af i ét hurtigt tag. Du tøver mindre end hvis du tager et stort område og frygter at det gør meget ondt!

Efter hårfjerning med voks

Undgå at bruge tyk olie på huden efter hårfjerning med voks, da det kan stoppe de følsomme  porer og resulterer i bumser. Aloe Vera creme er særligt velegnet, da det virker beroligende og er svagt desinficerende. AVIVIR laver en god kvalitets Aloe Vera creme, indeholdende hele 80 % økologisk Aloe Vera.

 • Undgå at tage et varmt bad resten af dagen. Undgå ligeledes sauna, solarie osv. indtil to dage efter.

Undgå indgroede hår efter hårfjerning med voks

 • Forebyg indgåede hård ved at eksfolier to dage efter og mindst en gang om ugen herefter. Indgroede hår er rigtigt irriterende og besværlige, at komme af med når først du har dem! Fugtighedscreme indholdende AHA- eller BHA-syrer er perfekt til at holde indgroede hår væk.

Læs mere: Eksfolieringtyper og AHA- og BHA-cremer

 • Får du indgroede hår kan du bruge Tend Skin solution, som afhjælper indgroede hår, samt rødme og knopper efter voksning eller barbering og er et gennemprøvet produkt med beviselig effektiv virkning.

Forlæng resultat af hårfjerning med voks med en epilator

Hårene har hver sin vækstcyklus og det er derfor forskelligt hvornår de enkelte hår vokser ud igen. Bedst effekt opnås, når håret fjernes i vækstfasen.

Det kan være en god ide at supplere med en epilator for, at forlænge det bløde glatte resultat. Når de første få hår begynder at vokse ud, er det rart hurtig lige at kunne fjerne dem. Når der begynder at være mange hår som er vokset ud, kan du så anvende voksen igen. Du kan læse om epilering HER

Be the first to comment

Leave a Reply