Opskrift: Hjemmelavet Body Butter // Kakaosmør + citrus

Denne artikel indeholder reklamelinks

Denne Body Butter virker yderst fugtgivende og plejende på huden. Konsistensen er temmelig fast, hvis temperaturen er kølig pga. kakaosmøren, men smelter hurtigt ved berøring og efterlader et beskyttende lag på huden. Også dufter den lækkert af appelsin krokant chokolade, mums! 

De aktive ingredienser:

Sheasmør

Sheasmøren virker blødgørende og beskyttende og er fyldt med både A vitamin og E vitamin. Den har en gavnende effekt på eksem, insektbid, solskader, samt en opstrammende effekt på rynker.

Kakaosmør

Kakaosmøren fugter i dybden og efterlader samtidig en beskyttende barrierer på huden. Olien har en enestående evne til at holde huden smidig, og hjælper med at forhindre og reducere strækmærker og ar.

Kokosolie

Kokosolie indeholder mættede fedtstoffer, som binder fugten til huden ved at modvirke fugttab gennem hudens porer. Den indeholder desuden fedtsyrer som desinficerer og virker antimikrobielt, hvilket beskytter mod infektioner. Olien indeholder vitamin E som er essentiel i hudens genopbygning , samt holder huden blød og beskytter mod at huden sprækker. Vitamin E forebygger desuden for tidlig ældning af huden samt rynker. Kokosolie er rig på proteiner, som holder huden sund og frisk. Proteinerne bidrager desuden til hudcellernes sundhed og cellernes evne til at reparere sig.

Æterisk grapeolie

Grapeolien er en opstrammende og rensende olie og er især velegnet til uren, fedtet og/eller moden hud.

Æterisk appelsinolie

Appelsinolien virker rensende og bakteriedræbende på huden. Begge æteriske olier virker desuden beroligende og opløftende på humøret.

Opskrift

  • 1 dl sheasmør (kan købes HER)
  • 1 dl kakaosmør (kan købes HER)
  • 2 dl kokosolie (kan købes HER)
  • 15 dråber grapefrugt æterisk olie (kan købes HER)
  • 15 dråber appelsin æterisk oil (kan købes HER)

Fremgangsmåde:

Trin 1.

Afmål sheasmør, kakaosmør og kokosolie og put det i en skål som tåler varme.

Trin 2.

Hæld ca. 3 cm vand i en gryde og opvarm vandet til kogepunktet. Når vandet koger placeres skålen med fedtstofferne midt i gryden. Rør jævnligt rundt i skålen med fedtstofferne, indtil de alle er helt smeltede og rørt sammen.

Trin 3.

Når alle fedtstofferne er smeltet fjernes skålen fra den varme gryde og lades afkøle i ca. 10 min. Derefter tilsættes de æteriske olier og blandingen placeres i køleskabet og afkøles indtil den er helt kold og fast.

Trin 4.

Når blandningen er fast tages den ud af køleskabet og piskes med en håndmixer. Start på lav hastighed og pisk og øg hastigheden gradvist indtil blandingen bliver lys og luftig. Stil blandingen på køl 10 min. og pisk den endnu en gang.

Trin 5.

Body Butter'en puttes i en glaskrukke eller lignende og opbevares et køligt sted.​

Husk at citrus olier kan gøre huden følsom overfor sollys, derfor anbefales det ikke at anvende denne body butter, hvis du skal opholde dig i direkte sollys lige efter.

Be the first to comment

Leave a Reply