Hjemmelavet peel-off ansigtsmaske

Denne artikel indeholder reklamelinks

Rispapir er genialt til, at lave en hjemmelavet peel-off maske! Det er det samme rispapir, som man bruger til at lave forårsruller med, så det kan købes i de fleste dagligvarebutikker og du kan altid bruge resten til aftensmaden 😛

Ris har mange gavnlige effekter på huden. Det virker bla. lysnende på huden og har derfor en gavnlig effekt på solskadet hud, samt ar fra fx. acne. I Asian er det almindeligt at bruge ris til at blødgøre huden, samt at komme urenheder og bumser til livs. 

En fordel ved peel-off masken er, at du ikke skal vaske masken af og derfor slipper for den udtørrende effekt vand har på huden. Din hud vil derfor helt sikkert virke blød og lækker efter brug af masken, istedet for tør og stram! 

Det skal du bruge:

Rispapir

Indeholder vitaminer, mineraler og aminosyrer, som alle medvirker til at give en smuk hud. bla. Ferulsyre som beskytter huden mod forurening og frie radikaler, samt allantoin, som virker lindrene og fremmer den naturlige celledeling. Virker desuden blødgørende og rensende og lysner huden og forbedre dermed udseendet af solskadet hud samt røde ar fra fx. acne. Sidst men ikke mindst virker ris opstrammende på hudens pore, samt reducere fine linjer.

Kamille te

Virker anti-inflammatorisk samt anti-septisk på huden og fremmer hudens helingsproces. Kamille te lysner ligesom ris huden og medvirker dermed ligeledes til en ensartet hud uden pigmentpletter osv.

Tea tree olie

Virker bakteriehæmmende og er særligt velegnet til behandling mod bumser og urenheder

Hvidt ler

Har en forskønnende, regenererende virkning på huden. Renser huden i dybden og booster cellefornyelsen. Kaolin/hvidt ler giver desuden en sund og glansfuld hud, da det stimulerer blodcirkulationen i huden.

Du kan varierer ingredienserne alt efter hvilken virkning du ønsker, at masken skal have. Ved hjælp af ovenstående ingredienser får du en maske som har en ekstra rensende og helende effekt, men du kan også sagtens nøjes med rispapir og kamille te!

Ingredienser

  • 1 stykke rispapir
  • 1 brev kamille te
  • 3 dråber tea tree oil
  • 1 tsk. hvidt let
  • Ca. 2 dl kogende vand (i en skål)
  • En skål med koldt vand

Fremgangsmåde

Trin 1

Kog vandet og hæld det i en skål/gryde og placer et brev kamille te heri. Lad det trække ca. 5 min. og lad herefter kamille teen køle af indtil den er lunken.

Trin 2

Mens teen køler klippes rispapiret i stykker, som passer på dit ansigt. Det kan godt drille lidt og papiret kan let knække over - prøv dig frem, det er lettere at styre flere små stykker end enkelte store.

Trin 3

Når teen er afkølet tilføjes Tea tree oil og hvidt ler heri.

Trin 4

Rispapiret dyppes, et stykke af gangen, først i en skål med koldt vand og herefter i te-blandingen. Rispapiret skal være helt blødt, inden du lægger det på ansigtet. Rispapiret bliver meget klistret og vil derfor let kunne klistre sammen, hvis du lægger alle stykkerne i vandet på én gang.

Trin 5

Lad masken virke i ca. 15 min. Træk masken af huden og vask ikke ansigt bagefter, men lad istedet det overskydende "te" sidde og virke. Másser gerne huden med en god ansigtscreme til slut.

Be the first to comment

Leave a Reply