Havsalt som plejeprodukt: 12 gavnlige måder at bruge salt på

Copyright: paolopagani / 123RF Stock Photo

Denne artikel indeholder reklamelinks

Havsalt som plejeprodukt

Vores kroppe indeholder samme koncentration af mineraler og næringsstoffer som havvand, så det er ikke så overraskende at havsalt er en naturlig allieret, når det kommer til at balancere, beskytte og genopbygge kroppen og huden. Ikke alt salt er ens og resultat afhænger af hvilken salt man anvender.

Salt er ikke bare salt

Ægte havsalt produceres ved hjælp af en metode hvor havvand fordampes. Denne process efterlader specifikke mineraler og elementer i salten, alt efter hvor havvandet er fra. Det er et bredt udvalg af havsalt på markedet, alt fra salt som stammer fra Frankrigs kyst, til stillehavet.

Bordsalt er udvundet i miner i undergrunden og man tilføjer et stof for at forhindre at salten klumper. Denne process fjerner de mineraler, som er gavnlige for huden. Den store forskel på havsalt og almindeligt salt er altså mineralindholdet.

Sådan plejer havsalt huden

havsalt

Havsalt er fyldt med mineraler som, magnesium, kalium, sodium, og potassium, hvilke alle spiller en afgørende rolle for vores huds sundhed, funktion og cellekommunikationen. Når din huds mineralbalance er forkert, opstår symptomer som tørhed, mathed, irritation, urenheder, især når vejret er koldt og luftfugtigheden lav.

Ved at bruge havsalt i din skønhedsrutine, balanceres og forbedres hydrationen, styrken i din huds beskyttende barriere, og cellernes kommunikation forbedres, hvilken ellers bliver langsommere med alderen.

Valg af salt til skønhedspleje

Vælg en god kvalitets salt, så du får flest mulige gavnlige mineraler i dine hjemmelavede produkter. Vi har samlet en liste med 4 af de mest kendte salte og deres egenskaber, så du kan vælge den rette salt efter dit behov.

Himalaya krystalsalt

Himalaya Krystalsalt et meget værdifuldt naturligt krystallinsk salt, der er opstået for 250 millioner år siden efter udtørring af et urhav og indeholder 84 forskellige mikromineraler og sporstoffer som var til stede da livet opstod i havet. Himalaya Krystalsalt brydes i miner ved foden af Himalayas bjerge i Pakistan. De store saltblokke brydes med håndkraft, sorteres, vaskes med kildevand og tørres i solen. Rent, naturligt krystalsalt har gennem millioner af år været udsat for et enormt tryk, hvorved krystalsaltets mineraler forefindes i mikroskopiske bestanddele, der let optages i kroppen. Den smukke lyserøde farve skyldes indlejringen af forskellige mineraler og sporstoffer. Himalya salt kan købes HER

himalayan_pink_sea_saltLæsø salt

Læsø havsalt udvindes af havvand omkring Læsø beliggende i Kattegat, hvor der I forbindelse med saltsydningen på øen fremkommer en restlage. Restsaltlagen har en virkelig dybderensende og afgiftende virkning på den menneskelige hud. Læsø Salt Saltlage indeholder en række af naturligt forekommende mineraler, som nærer huden og bidrager til at huden virker fast og ungdommelig. Som vand har salt en enkeltstående krystallinsk struktur. Elementerne i krystalliseret salt er ioniseret, hvilket tillader saltpartiklernes indtrængen i kroppens celler. Læsø salt kan købes HER

læsø salt

Epsom salt

Saltet er ikke salt i almindelig forstand, og skal altså ikke indtages, men har fået sit navn pga. sin salt-agtige form/struktur. Epsom-salt er et magnesiumsulfat og har først og fremmest en særdeles god og beroligende effekt på dit nervesystem. Herudover er magnesiumsulfat både blødgørende, fugtgivende og udrensende for din hud og dit bindevæv, og det reducerer hævelser og virker muskelafslappende. Epsom-salt gavnligt ved tør hud, psoreasis og eksem. Du bør sikre dig, at du vælger en type af Epsom-salt der er et 100% naturligt produkt og altså ikke de Epsom-salte med tilsætningsstoffer. Vær desuden opmærksom på at Epsom-salt er vanddrivende, så sørg for rigeligt med vand. Epsom salt kan købes HER
epsom-salt

Salt fra Det Døde Hav

Det Døde Hav er et af naturens helt specielle og fascinerende områder. Det er en 60 km lang og 17 km bred indsø, placeret 400 m under havoverfladen midt i Jordandalen, omgivet af ørken med konstant solskin året rundt. Det Døde Hav har tilløb fra Jordanfloden i nord og fra mindre floder i øst og vest, men ikke noget udløb. På grund af den minimale nedbør, det høje lufttryk samt den tørre pollenfri og iltrige luft fordamper store mængder vand. Fordampning resulterer i en unik sammensætning af salte og mineraler. Vandet indeholder mere end 30 % salte og mineraler, hvilket er 50 gange så meget koncentreret brom og 15 gange så meget magnesium som i verdenshavene. Saltet indeholder 21 forskellige mineraler, hvoraf de 12 ikke findes i andet salt. Den store koncentration af Magnesium og Calcium har en fugtighedsbevarende, antirynkende og blødgørende effekt på huden. Salt fra Det Døde Hav er især kendt for sin gavnlige virkning på psoriasis, eksem og andre hudsygdomme. Ydermere har det mineralholdige salt en hudopstrammende effekt samt en gunstig virkning på det øverste hudlags blodcirkulation og giver en ren og klar hud. Salt fra det døde hav kan købes HER

Be the first to comment

Leave a Reply