Guide: Sådan slipper du af med hudorme

Foto: Storyblocks.com

Denne artikel indeholder reklamelinks

Talg er hudens egen fugtighedscreme, som smører, fugter og smidiggør huden. Hudorme opstår ved at døde hudceller, skidt, make-up eller fed creme tilstopper porerne i huden. Talgen spærres derved inde og bliver ophobet i gangen mellem hudoverfladen og talgkirtlen.

Trin 1: Dybderens med damp

Start med at gøre huden klar til behandlingen ved, at åbne hudens porer og blødgøre talgen, med en dampbehandling.
En dampbehandling er et virkelig effektivt middel mod acne og problemer med urenheder og hudorme. Ved at tilføje en æterisk olie til vandet, får du det optimale ud af dampen og virkelig renset huden i dybden, på en skånsom måde.

Dampbehandlingen åbner porerne og øger blodcirkulationen. Dette gør det lettere at presse den overskydende talg ud af porerne (altså hudormene) og gør samtidig huden klar til at optage ansigtsmasken.  Se HER hvordan du udfører en dampbehandling

Trin 2: Blid eksfoliering

Foretag bagefter en blid eksfoliering for skånsomt, at fjerne de døde hudceller og stimulere hudens fornyelse.

  • Skyl kluden i varmt vand og vrid den hårdt op.
  • Massér ansigtet i cirkler med kluden.

Trin 3: Pres hudormene ud

Beklæd dine pegefringre med toiletpapir eller lignende og pres nu blidt hudormene ud. Du må ikke pres hårdt – popper hudormen ikke let ud, må du lade den sidde i denne omgang.

Trin 4: Plej huden med en ansigtsmaske

Plej og rens nu huden i dybden med en ansigtsmaske.

Kaolin ler er en uundværlig ingrediens i en ansigtsmaske, hvis du lider af acne, hudorme, bumser og/eller fedtet hud, da det renser huden i dybden og booster cellefornyelsen. Kaolin ler giver desuden en sund og glansfuld hud, pga. det stimulerer blodcirkulationen i huden.

Kaolin ler kan også bruges hvis man har tør hud, da det ikke trækker olien ud af huden. Det er dog vigtigt at sikre hudens fugtbalance efter brug, ved hjælp af en god fugtighedscreme.Tilpas masken til dit specifikke behov ved at tilføje ingredienser efter din hudtype.

Følg evt. en af disse opskrifter:

Ansigtsmaske med kaolin ler til irriteret og følsom hud

Fugtgivende ansigtsmaske med kaolin ler

Anti-age kaolin ler maske

Kaolin ler maske mod uren hud

Du kan også vælge at stramme huden op og mindske udseendet af porerne med en æggehvidemaske.

Æggehvidemaske mod hudorme

Trin 5: Luk hudens porer

Hudens porer lukkes nu ved at skylle ansigtet med koldt vand. Brug evt. en god skin tonic.

Trin 6: Fugt huden

Huden skal nu fugtes med en god creme.

Når huden vaskes fjernes fugt og det er vigtigt, at tilføre denne fugt igen ved hjælp af en fugtighedscreme. Udtørres huden, optrapper talgkirtlerne blot produktionen af hudfed og på den måde kan forværres problemet.

Vælg dog ikke en creme der er for fed, da det tilstopper porerne.

Se også: Guide til valg af fugtighedscreme

Trin 7: Forebyg problemet

Der er forskellige måder hvorpå du kan forebygge hudormene

  • Vask og rens huden dagligt

Hudorme opstår ved at døde hudceller, skidt, make-up eller fed creme tilstopper porerne i huden.  Talgen spærres inde og bliver ophobet i gangen mellem hudoverfladen og talgkirtlen og herved opstår hudormen.  Ved daglig at  rense ansigtet, så døde hudceller, snavs, overflødigt fedt og makeup- rester fjerne, modvirkes at hudormene dannes.

Vask ansigtet 1-2 gange om dagen og afslut altid med en fugtighedscreme. Udtørres huden optrappes produktionen af hudfedt og problemet forværres – Det er derfor vigtigt at sørge for huden ikke tørre ud, men cremen skal naturligvis ikke være så fed, at den resultere i flere hudorme.

  • Fugtighedscreme med frugsyrer

Ved dagligt at bruge en creme med AHA-syrer forebygges hudorme effektivt.

Læs om AHA-syre HER

  • Kimovi salt gel

Kimovi gele med salt har en effektiv effekt på hudorme og uren hud generelt. Ved at påfører et tyndt lag om aftenen inden du går i seng modvirkes hudormene.

Se også: Hjemme-spa tester: Kimovi

Be the first to comment

Leave a Reply