Stemning: Afstres med musik

Foto: TimHill (Pixabay)

Afslappende musik er essentielt, når du skal skabe spa-stemningen hjemme. Det får dig ned i gear og virker afstressende og beroligende. Musik er en af de hurtigste måder at ændre sindsstemningen på, men har også andre imponerende virkninger på kroppen.

Forskning har vist at musik er et ekstremt effektivt redskab til håndtering af stress og angst. Rolig musik beroliger både krop og sind. Faktisk har forskere fundet, at musik er mere effektivt end medicin til, at dæmpe patienters angst inden de skal opereres.

Patienter kommer sig hurtigere efter en operation og oplever mindre smerte, når musik er en del af rehabiliteringen, har et studie fra “Austria’s General Hospital of Salzburg” udgivet i “The Vienna Medical Weekly Journal” vist. Musik forbinder det automatiske nervesystem (hjernefunktionen, blodtryk og hjerterytmen) og det limbiske system (delen af hjernen som er involveret i følelseslivet og hukommelsen).

Når man lytter til rolig musik følger kropper altså med, hjerteslaget bliver langsommere og blodtrykket falder, hvilket forårsager langsommere vejrtrækning. Herved løsnes spændinger i nakke, skulder, mave og ryggen. Over tid vil det at lytte til afslappende musik dermed betyde færre smerter og hurtigere heling af kroppen.

Valg af musik

Det er meget individuelt hvilken musik man finder afslappende – det vigtigste er at det er noget musik som du kan lide. Men generelt har man fundet at disse typer musik virker afstressende: Naturlyde, lyden af trommer og fløjter, keltisk musik, native american musik, let jazz og klassisk musik.

Lydkvaliteten skal naturligvis være i orden, lytter du på en skrattende telefon eller lignende, virker det forstyrrende og stressende. Så sørg for at have noget ordentligt at afspille musikken på. En DAB+ radio er et godt valg (du finder et udvalg HER) da den er let tage med ud på badeværelset og lyden er god og stabil. Du kan via bluetooth streame fra fx. Spotify, som har et kæmpe katalog af musik. 

Her er vores favorit albums/playlister:

(Findes alle på Spotify)

  • Native American Flute Sleep Music
  • Shakuhachi – Bamboo Flute Music
  • Celtic Spa & Relaxation
  • Nature Sounds – Nature Music for sleep, Yoga and relaxation
  • Rainy Jazz

Sponsoreret indlæg i samarbejde med avxperten.dk

Be the first to comment

Leave a Reply